Bakan Soylu: ''Failler tespit ettik''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul'daki terör saldırısının faillerini tespit ettiklerini açıkladı. Gündemdeki sığınmacı tartışması ile ilgili de konuşan Soylu, ''Suriyelilere bayram izni verilmeyeceğini'' söyledi. Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun AB büyükelçisine gönderdiği bildiri ile ilgili de ''Devletin diliyle konuşuyorum, benim makamım dedikodu yapma makamı değil'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul'daki terör saldırılarıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Soylu, faillerin tespit edildiğini açıkladı.

Kararlılıkla sürdürülen operasyonlar sonucu terör örgütünün içeriden beslenemediğini söyleyen Bakan Soylu, dışarıdan talimat alındığına dikkat çekti.

Soylu'nun gündeminde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun redaksiyon için AB büyükelçisine gönderdiğini iddia ettiği bildiri de vardı.

Bildirinin bir dedikodudan ibaret olmadığını söyleyen Bakan Soylu, ''Bu iş o büyükelçilerin haddine değildir'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki terör soruşturmasını da değerlendiren Soylu, terör örgütüyle irtibatlı kişilerin tespit edildiğini belirtti.

Son günlerde kışkırtma yapılan sığınmacı sorunuyla ilgili de konuştu Bakan Soylu.

Öte yandan bayram için Suriye'ye gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.

bursa istanbul chp suriye terör bayram içişleri bakanlığı terör örgütü süleyman soylu kılıçdaroğlu ab terör saldırısı bakan son