Çıkış Yolu - 23 Mayıs 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında Türkiye'nin rotasını çiziyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Mayıs günü seçmenin önüne iki seçenek sunulduğunu belirtti. Perinçek şunları söyledi:

- 28 Mayıs günü seçmene şu soruluyor; ABD'nin Tayyip Erdoğan'ı yıkın talimatına evet mi hayır mı?

Perinçek, 15 Temmuz günü de Tayyip Erdoğan'ın silahla yıkılmak istendiğini belirtti. Perinçek, bugün de Erdoğan'ın seçim yoluyla yıkılmak istendiğini söyledi.

Perinçek, 28 Mayıs günü Tayyip Erdoğan gitsin diye Kılıçdaroğlu'na oy verenlerin sonrasında bu oyu savunamayacaklarını belirtti.

Perinçek, bugün nihai zafer mevzisinde olunmadığını, ABD'nin planlarının bozulması mevzisinde olunduğunu belirtti.

Perinçek, 28 Mayıs'tan sonra Vatan Partisi'nin Üretim Devrimi mevzisinden yapıcı muhalefet yapacağını belirtti. 28 Mayıs sonrası Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Üretim Devrimi hedefinin daha uzağa gideceğini söyledi.

Perinçek, Türkiye'nin hangi sorununu çözmeye kalkışsa karşısında Amerika'yı bulduğunu vurguladı.

Doğu Perinçek, Tayyip Erdoğan'a kefil olmadıklarını ancak 28 Mayıs günü ABD'nin Tayyip Erdoğan'ı yıkın talimatına karşı durmak gerektiğini belirtti.

Perinçek, HÜDA PAR'ın terör örgütü ile doğrudan bağlantılı olmasa da programında Türk kavramına karşı çıktığını belirtti. Perinçek, Türk kavramının birleştirici bir kavram olduğunu vurguladı. Bu kavrama karşı çıkmanın bölücü olduğunu söyledi.

Perinçek, Kürt milliyetçiliğinin arkasına büyük devletleri almadan yapılamayacağını açıkladı. 

Doğu ve Güneydoğu'da terör yüzünden yerlerini terk eden vatandaşların geri dönmesi için terörün temizlenmesi gerektiğini belirten Perinçek, ayrıca tarımı ve hayvancılığı destekleyerek o bölgelere geri dönen vatandaşların insanca yaşama koşullarının sağlanmasının gerektiğini söyledi. 

Perinçek, AK Parti hükümetinin, Suriye'deki tutumunda eski alışkanlıklarını devam ettirdiklerini belirtti. Yapıcı muhalefeti nasıl yapacaklarını AK Parti hükümetinin tutumunun belirleyeceğini belirten Perinçek, "güvenli koridor" politikasının Suriye ile Türkiye'yi karşı karşıya getireceğini belirtti.

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya yaptırımlara uyacağı yönündeki ifadelerini değerlendirdi. Türkiye'nin ekonomideki birinci ortağının Rusya olduğunu hatırlatan Perinçek, "Türkiye için Ruysa'ya yaptırımlara uymak intihar olur" ifadelerini kullandı.

Perinçek, dünya saflaşmasında ABD'nin, AB'nin, Yunanistan, İsrail, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin Kılıçdaroğlu'nu, Rusya, Çin, İran, Özbekistan, Kazakistan, Macaristan gibi ülkelerin Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini belirtti. Perinçek, seçimlerde Atlantik cephesi ve Avrasya cephesinin karşı karşıya olduğunu söyledi.

Perinçek, HÜDA PAR'ın Meclis'e girmesiyle yeniden başlayan "Türkiye'ye şeriat gelir mi?" tartışmasına da değindi. Perinçek, şeriatın en güçlü temsilcisinin ABD ile işbirliği yapan FETÖ olduğunu belirterek "Türkiye'de şeriat çok ağır darbe yedi" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek, TİP'in LGBT'yi savunduğunu, Rusya düşmanlığı yaptığını belirtti. Perinçek, LGBT'yi savunmanın en kuvvetli Amerikancılık olduğunu vurguladı.

Perinçek, Suriye'de Türkiye'ye karşı bir güvensizlik olduğunu ve bunun ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Perinçek, bu süreçte Suriye tarafının da hatalar yaptığını vurguladı. 

Perinçek, Numan Kurtulmuş'un gazetecilere yaptığı açıklamaların önemine dikkat çekti. Kurtulmuş'un "ekonomide aks değiştiriyoruz" ifadelerinin Turgut Özal ekonomisinde aks değiştirmek olduğunu ve bunun çok önemli değişikliklerin başlangıcı olduğunu belirtti.

Çıkış Yolu Doğu Perinçek vatan partisi çıkış yolu