Doğu Perinçek: "ODTÜ Rektörlüğü ABD'den PKK'dan yana tavır aldı"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ODTÜ'de yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, "ODTÜ Rektörlüğü ABD'den, PKK'dan yana tavır aldı" dedi.

ODTÜ'de geçtiğimiz günlerde, Savunma Sanayi Topluluğu'nun düzenlediği etkinliğe PKK'lılar saldırmıştı. Bunun üzerine ODTÜ yönetimi, özel güvenlik eliyle Savunma Sanayii Topluluğu ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi öğrencilerin okula girişini engellemeye çalışmıştı. TGB üyesi öğrenciler, barikatı aşarak ODTÜ Rektörlüğü önünde bir açıklama yapmıştı.

Bu yaşananlara Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek tepki gösterdi. Perinçek, "ODTÜ Rektörlüğü, burada tamamen Amerika'dan, PKK'dan yana tavır alıyor. Türkiye'nin savunma sanayisini kurması çabaları, üniversitelerde bu yönde kamuoyu oluşturmak, fikir geliştirmek... Bunlar vatanseverlerin, milli olan herkesin, insan olan herkesin desteklemesi gereken çabalar. Bunun karşısında Amerika Birleşik Devletleri var" ifadelerini kullandı. 

Perinçek, 68'de Komer'in arabasının yakılmasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

- Oradaki sahte solcular 68'e ihanet ederek Komer'in arabasının camlarını siliyorlar, savunma sanayisi etkinliğine hücum ederek. Amerika "Türkiye'nin savunma sanayisine hücum edin" diyor. Onun için sahte solcu diyoruz. Amerikan emperyalizmine isyan eden solcudan, Komer'in arabasının camını silen, lastiklerini temizleyen, onu öpen sahte solcuya geldi. 

Perinçek, sahte solcuların Deniz Gezmiş'e de ihanet ettiklerini belirterek, "68 Türkiye'nin savunma sanayisini savunuyordu" ifadelerini kullandı. Perinçek, "Amerika'nın silahını öpüyor sahte solcular" dedi. 

Perinçek, saldırıdan sonra TGB'ye çok sayıda insanın üye olduğunu belirterek, "ODTÜ Rektörü artık orayı yönetemez. Kendi savunma sanayisine karşı olan rektörü ODTÜ kabul etmez." dedi.

Çıkış Yolu Doğu Perinçek vatan partisi Ortadoğu Teknik Üniversitesi türkiye gençlik birliği