Doğu Perinçek: "ABD'nin adayı İmamoğlu"

Çıkış Yolu programında Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Türkiye'nin rotasını çizdi. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.İlker Yücel sordu Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek yanıtladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı  Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da 'Çıkış Yolu' programına katıldı.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'in gündeme dair sorularını yanıtlayan Perinçek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı, hükümetin dış politikasını ve önümüzdeki seçim sürecini değerlendirdi. 

Ayrıca HDP'nin kapatılmasına ilişkin davayı değerlendiren Perinçek, Anayasa Mahkemesi önünde çadır kurarak eyleme başlayacaklarını belirtti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Biz Vatan Partisi olarak Anayasa Mahkemesi'nin önünde eyleme başlıyoruz. Vatan Partisi, Anayasa Mahkemesi'nin uygun yerinde nöbet eylemlerine başlayacak. Silivri duvarlarının önünde nasıl çadır kurduysak burada da o çadırları kuracağız." ifadelerini kullandı.

"BİLDİRİYE SİYASETEN KARŞI ÇIKTIK"

Vatan Partisi lideri Perinçek, 103 Emekli Amiral hakkında verilen kararın doğru bulduğunu belirterek, "Bizde bu bildiri yayınlandığı zaman o bildiriye siyaseten karşı çıktık. O bildirinin Montrö'yle alakalı olmadığını ve Amerika'nın Türkiye planları içerisindeki bir tavrı olduğunu belirttik. Ama suçla siyası tavrı karıştırmamak gerekir. O bildiri yanlış bir bildiri. Amerikan cephesinden çıkartılan ve Amerika'nın planları içerisinde olan bir bildiridir. Ama ceza kanunda suç olarak tarif edilmesi başka bir şeydir." dedi.

"AHMAK SÖZCÜĞÜ YARGITAY İÇTİHATLARINDA HAKARETTİR"

Perinçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine ettiği hakareti değerlendirdi. Perinçek, "Ahmak sözcüğü Yargıtay içtihatlarında hakarettir" ifadelerini kullandı.

"DEVLETE HAKARET BU KADAR MI KOLAY?"

Doğu Perinçek, İmamoğlu'nun o hakaretlerine ilişkin şunları ifade etti: 

- Hukuki baktığımız zaman 'ahmak' sözcüğü yargıtay içtihatlarına göre hakaret sayılıyor. Dolayısıyla herhangi bir mahkemenin 'ahmak' nitelemesini 'bu hakaret değil' demesi zor. İkincisi muhatap çok açık belli. Ahmak derken YSK'yı söylediği çok belli. Türk devletinin bir kurumunun yöneticilerine toptan 'ahmak' deniyor. Bu devletin onuru yok mu? Devlete hakaret etmek bu kadar mı kolay? Hiç mi bunun savunucusu yok? Bunun savunucusu biziz. Vatan Partisi bunun savunucusu.

"BİRİKİMSİZ İNSANLAR UCUZ KAHRAMANLIKLA OY TOPLAR"

Doğu Perinçek, İmamoğlu'nun Türkiye'yi yönetecek birikimi olmadığını ifade etti ve ekledi:

- Yeteneksiz ve birikimsiz insanlar ucuz kahramanlıklarla oy toplar, İmamoğlu Türkiye'yi yönetecek birikime sahip değil. Onların oy toplayacağı tek yol yeteneksizlikleri ve beceriksizlikleridir. 

"ABD ADAYINI İLAN ETTİ"

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı  Dr. Doğu Perinçek İmamoğlu'nun Saraçhane Mitingi'ni değerlendirdi. Perinçek, ABD'nin adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu belirtti.

- CHP içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyenler var. Altılı Masa'daki bütün partiler, Kılıçdaroğlu'na karşı. O yüzden Altılı Masa bölündü ve bölünmeye devam edecek. 

"ABD'NİN TÜRKİYE'YE HÜKÜMET TAYİN ETTİĞİ DÖNEM ARKADA KALDI"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ABD'nin Türkiye'ye hükümet tayin edemeyeceğini belirtti ve şunları ifade etti:

- ABD'ye kim kafa tutarsa o kazanacak. Zaten Altılı Masa'nın da en büyük problemi de bu. Hala arkasını ABD'ye yaslayarak kazanacağını sanıyor. 

TÜRKİYE-SURİYE-RUSYA İŞ BİRLİĞİ

Perinçek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde Türkiye, Suriye ve Rusya işbirliğine yaptığı vurguyu değerlendirdi:

- Türkiye toprak bütünlüğünü sağlaması, bağımsızlığını tamamlaması, üretim devrimini sağlaması için Suriye ve Rusya ile iş birliğine mecbur. Bunu ne ABD önleyebilir, ne de başkası. Türkiye bu noktaya gelecek. Eninde sonunda Türkiye bunu tercih edecek. Türkiye Tayyip Erdoğanları dize getiriyor. Türkiye Tayyip Erdoğan'ı yönetiyor.

 "SEÇİMLERDEN SONRA SÜREÇ DAHA ÇETİN GEÇECEK"

Doğu Perinçek, önümüzdeki seçimlerden sonra Türkiye'nin daha çetin bir sürece gireceğini belirtti:

- Türkiye'deki sorunların seçimlerden sonra çözüleceğini düşünmek çok yanlış. Haziran'daki seçimlerden sonra sorunlar bitmeyecek, hatta belki de seçimlerden sonra süreç daha çetin bir hale gelecek.

Çıkış Yolu Doğu Perinçek vatan partisi ekrem imamoğlu meral akşener altılı masa ak parti mhp hdp seçim 2023