Ünlü Oyuncu Jason Statham Arabasına Filistin Bayrağı Astı İddiası

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıda 5 bin 700'ü aşkın masum hayatını kaybetti. Gündemin yoğun olmasıyla beraber sosyal medyada İsrail-Filistin savaşına dair birçok bilgi dolaşıyor. Bunlardan biri de ünlü oyuncu Jason Statham'ın arabasına astığı Filistin bayrağı iddiası.

Ünlü Oyuncu Jason Statham Arabasına Filistin Bayrağı Astı İddiası

İşgalci İsrail'in masum Filistin halkına yaptığı bombalı saldırılara dünyanın birçok yerinden tepkiler geldi. Tepkilerin arasında ünlü isimler de yer aldı. Son olarak sosyal medyada yayılan bir videoda ünlü oyuncu Jason Statham'ın Filistin bayrağı astığı iddia ediliyor.

Ünlü Oyuncu Jason Statham Arabasına Filistin Bayrağı Astı İddiası - Resim : 1

İddianın Arka Planında Ne Var?

Arabasına Filistin bayrağı astığı görülen kişinin İngiliz oyuncu Jason Statham olduğu iddiası kısa süre içinde X (eski adıyla Twitter), Instagram, YouTube ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında yayıldı.

Farklı mecralarda on binlerce kez paylaşılan görüntü kısa süre içinde milyonlarca görüntülenme sayısına ulaştı ve kimi gazeteler konuyu haberleştirdi.

 Videoya Dair Bulgular

AA Teyit Hattı görüntüyü internette aradı ve videonun ilk olarak 2 gün önce 'Sitsavorbite' adlı bir kullanıcı tarafından paylaşıldığını tespit etti. Görüntüden yola çıkarak 'Sitsavorbite' adlı kullanıcının Instagram hesabındaki hikayeleri incelendiğinde ise kullanıcı tarafından görüntün hikayesinin paylaşıldığı görüldü.

Ünlü Oyuncu Jason Statham Arabasına Filistin Bayrağı Astı İddiası - Resim : 2

Kullanıcının "Geçtiğimiz gün aracımın lastiklerini değiştiriyordum ve arabasının kaputuna Filistin bayrağı asan bu adamı gördüm" mesajını paylaştığı görüldü.

Paylaşımdaki kişinin Jason Statham olduğu iddiasının ise Malezyalı bir TikTok kullanıcısının "Bu kişi Jason Statham mı?" yorumunun ardından başlayan bir yanlış anlaşılmanın ürünü olduğu anlaşıldı.