Perinçek ailesinin memleketi: Apçağa...

"Orada bir köy var uzakta. O köy, bizim köyümüzdür" 1927 yılında Ahmet Kutsi Tecer tarafından yazılan bu dizeler Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Apçağa Köyü'ne armağan edilmişti.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Apçağa Köyü’nü ziyaret etti. Köy muhtarı Ahmet Akyavuz ile görüştü. Akyavuz, Bursalı'ya Köyün doğal güzellikleri eşliğinde kültürel değerlerini anlattı.

Yüzyıllara direnen ahşap evleri, çağlayan suları ve doğal güzellikleri. Ahmet Kutsi Tecer'in 1927'de kaleme aldığı "Orada bir köy var uzakta" şiirinin armağan edildiği Apçağa Köyü...

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, işte bu dizelerinin armağan edildiği Apçağa köyünü ziyaret etti.

Bursalı, bir önceki seçimde muhtarlık görevini göğüsleyen Ahmet Akyavuz ile görüştü. Akyavuz, taştan kaldırımlar ve ahşap evlerden oluşan köyde tarihi dokunun korunduğunu vurguladı.

Köyde bulunan kültür evinde Apçağa’nın geçmişinin izlerine şahitlik etmek de mümkün. Müze içinde yer alan eserlerle köy hafızası da canlı tutuluyor.

Yalçın kayalıkları, Fırat Nehri’nin büyüleyen manzarasıyla dikkat çeken Apçağa Köyü, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Genel Sekreter Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in memleketi olan Apçağa köyü için “hepimizin köyü” ifadelerini kullandı.

vatan partisi Vatan Partisi Özgür Bursalı