Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti! Christoph Daum 70 yaşında vefat etti

Türkiye’de uzun yıllar hocalık yapan Christoph Daum vefat etti. 71 yaşındaki teknik adam uzun süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Atatürk hayranlığıyla bilinen Daum, 2016’da Alman meclisinin “sözde ermeni soykırımı yasasını” kabul etmesine de tepki göstermişti

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti! Christoph Daum 70 yaşında vefat etti

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor’un eski çalıştırıcısı Ünlü Alman Teknik Direktör Christoph Daum vefat etti.

71 yaşındaki Daum hoca, uzun süredir akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavi görüyordu.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor, eski hocaları için taziye mesajları paylaştı. Diğer Türk kulüpleri ve Daum’un öğrencileri de kendisini unutmadı. Ardı ardına başsağlığı mesajlarını paylaşıldı.

“Ben türk dostu değil yarı Türküm” diyen Alman teknik direktör, İstiklal marşını ezbere okuyan hoca Türkiye'de 6 kupa kazandı.

71 yaşında vefat eden teknik adam, Atatürk’ün ölümünün 71. Yılında “Atatürk, dünyanın en büyük liderlerinden birisidir. Ben de bir Türk sayılırım ve bundan gurur duyuyorum. Hep birlikte bugün Türkiye’nin kurucusunu saygıyla anıyoruz” demişti.

Christoph Daum, Alman Meclisi’nin 2016 yılında “Sözde Ermeni soykırımı” yasasını kabul etmesine “tasvip etmiyorum” diyerek tepki göstermişti. “Alman parlementosu aldığı kararı mutlaka gözden geçirmeli. Zaten Türkiye kendi içişlerinde Ermeni meselesini çözmeye gayret gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

Futbolculuk kariyerinde Duisburg ve FC Köln’de orta saha oyuncu olarak forma giyen Christoph Daum, 1986 yılında FC Köln’de teknik direktörlük kariyerine başladı. Daum, Almanya Bundesliga’da 1991-92 sezonunda Stuttgart’ı zirveye taşıyarak, antrenörlük kariyerindeki ilk şampiyonluğu tattı.

Süper Lig’de 1993-94 sezonunun ortasında Beşiktaş’ta antrenörlüğe getirilen Alman çalıştırıcı, ilk sezonunda Türkiye Kupası, sonraki sezonda ise lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti! Christoph Daum 70 yaşında vefat etti - Resim : 1

1996 yılında Beşiktaş’tan ayrılan Daum, Mart 2001’de yeniden siyah-beyazlı ekibin başına geçti ancak beklenen başarı gelmeyince, siyah-beyazlı ekipteki ikinci birliktelik 3 ay sürdü.

Christoph Daum 2003 yılında Türkiye geri döndü ve Fenerbahçe’nin teknik patronu oldu. Alman teknik adam iki sezon üst üste sarı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşırken, üçüncü sezonunda ise lider girdiği son haftada şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdı.

O sezonun ardından ülkesine giden Daum, 2009-10 sezonunda bir kez daha Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğüne getirildi ve adeta 2005-06 sezonu yeniden yaşandı. Sarı-lacivertli ekip, Daum önderliğinde ligin son haftasına yine lider girdi ama şampiyonluk ipini Bursaspor göğüsledi.

Christoph Daum, Türkiye’deki son macerasında 2013-14 sezonunda Bursapor’da görev yaptı. Alman çalıştırıcı ile yeşil-beyazlılar 2 yıllık sözleşme imzalasa da kötü gidişat sebebiyle ilk yıl dolmadan yollar ayrıldı.

Daum, teknik direktörlük kariyerinde son olarak 2016-27 sezonunda Romanya Milli Takımı’nı çalıştırdı.

“Ben Türk dostu değil yarı Türküm” diyen Daum, Atatürk’ün ölümünün 71. yılında “Atatürk, dünyanın en büyük liderlerinden birisidir. Ben de bir Türk sayılırım ve bundan gurur duyuyorum. Hep birlikte bugün Türkiye’nin kurucusunu saygıyla anıyoruz” demişti. Daum, Alman Meclisi’nin 2016 yılında “Sözde Ermeni soykırımı” yasasını kabul etmesine “tasvip etmiyorum” diyerek tepki göstermişti. Daum, “Alman parlementosu aldığı kararı mutlaka gözden geçirmeli. Zaten Türkiye kendi iç işlerinde Ermeni meselesini çözmeye gayret gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

christoph daum fenerbahçe beşiktaş