Türkiye'den altın madalyasız olimpiyat! Sorumluluk kimde? Spor Yazarı Cem Zeren yanıtladı

Olimpiyatlarda 40 yıl sonra altın madalya alamadan döndük. Peki sorumluluk kimde? Hükümette mi? Federasyonlarda mı? Hükümet topu federasyonlara atarken federasyonlar ise "Elimizden geleni yaptık" diyor. Merak edilen bu soruları Spor Yazarı Cem Zeren yanıtladı. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye, 1984 yılından bu yana ilk kez olimpiyatlardan altın madalya alamadan döndü. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak federasyonları sorumlu tuttu. Bakan Bak, "Ayırdığımız bütçelerin hesabını soracağız" dedi.

Türkiye’de olimpik sporlarına yönelik ilginin yetersizliğine dikkat çeken Spor Yazarı Cem Zeren, "Tek bir sorumlu yok" dedi.

- Sporcularımız sorumlu değil. Antrenörlerimiz de sorumlu değil. Bu bir sistem olayı önce biz sistemi ne kadar kurduk ona bakmak lazım. Biz olimpiyatlarda başarılı olmak istiyorsak önce ilgili olacağız.
- Bütçe ayırmak kadar önemli olan şey o bütçenin denetimidir. O bütçeyi kim nereye harcamış? Erkek voleybol takımına bir hoca getirdik. Güzelim hocamızı yollayarak... Ama getirdiğimiz hoca için dünya kadar tazminat ödedik. Birden fazla menajere para ödedik. Biz federasyonlara parayı menejerlere parayı dağıtsın diye mi veriyoruz? Yoksa Türkiye’deki yetenekleri bulup çıkarsın ve Türkiyede'ki gençlere spor yaptırsın diye mi veriyoruz? Dolayısıyla bir sorumlu arayacaksak tek başına bir sorumlu bulamayız. Alt alta bir liste yapmamız lazım. Federasyonlar, Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, belediyeler işin içindedir. Medya işin içindedir. Özellikle spor medyasında ne var olimpiyatlara dair? Hiçbir şey yok. Olimpiyatlar bitmeden TRT'de Süper Lig yayınları başladı.

Türkiye'den altın madalyasız olimpiyat! Sorumluluk kimde? Spor Yazarı Cem Zeren yanıtladı - Resim : 1

Cem Zeren, Türkiye’deki kaynaklarını iyi değerlendiremediğini belirterek, "Olimpiyatlarda 14 branşta temsil edilmedik. Hatta temsil edildiğimiz branşların altlarına bakarsanız, 4 tarafı denizlerle çevriliyiz dalmada yokuz, su topunda yokuz, kanoda yokuz. Bir sporcumuz dahi yok ki Türkiye'de kano yapılacak müthiş yerler var. Romanya kürekte 45 sporcuyla temsil edildi. Biz 1 sporcuyla temsil edildik. Kürek Federasyonu'na sormak lazım, yanı başımızda küçücük ülke Romanya 45 sporcuyla gidiyor biz 1 sporcuyla gidiyoruz. Nerede hata yapıyoruz?" dedi.

2024 Paris Olimpiyatları altın madalya türkiye