Türkiye 40 yıl sonra ilk defa olimpiyatlardan altınsız döndü

Paris 2024 Olimpiyatları sona erdi. Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya aldı. Milli sporcular 1984 Los Angeles'tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Türkiye 40 yıl sonra ilk defa olimpiyatlardan altınsız döndü

Paris 2024 Olimpiyatları sona erdi. Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya aldı. Milli sporcular 1984 Los Angeles'tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bakanlığın verdiği imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir” dedi.
Türkiye 40 yıl sonra ilk defa olimpiyatlardan altınsız döndü.

3 gümüş ve 5 bronz madalya alan Türkiye, olimpiyatları 64. Sırada tamamladı.

Oyunların ardından olimpiyatları takip eden basın mensuplarıyla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris'te boy gösteren tüm sporculara teşekkür etti.

"FEDERASYONLAR BUNUN HESABINI VERECEK"

“Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir” dedi.

Bakan Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini söyledi.

"FEDERASYONLARA EN ÜST DÜZEY İMKANLARI SUNDUK"

“Hazırlık süreçlerinde federasyonların bizden olan her türlü talebini karşıladık. Bütçelerinde 2-3 kata varan destekler sağladık. Devlet olarak her türlü imkanı federasyon ve sporculara sunduk. Burada tabii ki herkesin ders çıkarması gerekiyor. Bunun içinde federasyonlar da var. Bizim de tabii ki özeleştiri yapmamız gerekiyor."

2024 olimpiyatları