Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi! Bordo-mavililer tecrübeli ismi takımın başına getirdi

Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor'da yeni teknik direktör belli oldu. Bordo-mavililer, daha önce 4 dönem Trabzonspor'da teknik direktörlük yapan Şenol Güneş'in takımın başına getirildiğini duyurdu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi! Bordo-mavililer tecrübeli ismi takımın başına getirdi

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlamıştı.

Bordo-mavililer, bazı isimlerle yapılan görüşmelerin ardından deneyimli teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşmaya vardı. Anlaşmayla ilgili kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Birlikte başaracağız, yeniden tarih yazacağız. Evine tekrar hoş geldin Şenol Güneş" ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN ERTUĞRUL DOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Ertuğrul Doğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Trabzonsporlular,

Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda üç isim üzerinde enine boyuna tartıştık. Takımımızın güçlü bir iskeleti var ve Süper Lig maratonunun henüz başındayız. Bütün bunları üst üste koyunca hedeflerimize daha tecrübeli bir hoca ile varabileceğimize inandık ve efsanemiz Şenol Güneş ile bugün itibarıyla anlaşma sağladık.

Trabzonspor’umuzun hemen hemen her başarısında yer alan, teknik adamlığı döneminde şampiyonluk kazandırmış, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan ve tamamen ‘bizden biri’ olan Şenol Güneş hocamıza ‘yuvana yeniden hoş geldin’ diyorum.

Camiamızdan, bir ve beraberce hareket ederek kenetlenmesini, hem hocamıza hem de oyuncularımıza moral olmasını özellikle rica ediyorum. Bu kenetlenmenin, yakın gelecekteki başarılarımız için çok önemli olduğunu da vurgulamak istiyorum.

Saygı ve sevgilerimle…"

Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi! Bordo-mavililer tecrübeli ismi takımın başına getirdi - Resim : 1

ŞENOL GÜNEŞ'İN KARİYERİ

Antrenörlük kariyerine Trabzonspor'da başlayan Güneş, Ocak 1988 - Eylül 1988 arasında Trabzonspor’da yardımcı antrenörlük yapmış ve 1988/89 sezonuna Trabzonspor Teknik Direktörü olarak başlamıştı. İlk Trabzonspor dönemi 1 sezon süren Güneş, daha sonra 1993/97 yılları arasında yine efsanesi olduğu takımı çalıştırdı. Trabzonspor’un ardından Temmuz 2000 - Mart 2004 aralığında ise Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olarak görev aldı.

Milli Takım macerasının ardından yeniden Karadeniz ekibinin başına geçen Güneş'in bu dönemi ise kısa sürdü.

Aralık 2009’da dördüncü kez göreve geldiği Trabzonspor’dan Ocak 2013’te ayrılana kadar 145 maça çıkan Şenol Güneş, bu dönemde Türkiye Kupası şampiyonluğu da yaşadı.

Haziran 2015’te ise Beşiktaş'a imza atan Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibi ligin zirvesine taşıdı. Beşiktaş, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarında da Şenol Güneş ile çalışmaya devam etti. Mart 2019’dan itibaren ise Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı da çalıştırmaya başlayan Güneş, yaklaşık 2 sene milli takımda görev yaptı.

Kariyerinde son olarak Beşiktaş’ta görev yapan 72 yaşındaki teknik adam, 2023 yılının ekim ayından beri takım yönetmiyordu.

Trabzonspor son dakika şenol güneş