Trabzonspor kazanarak tur atladı! Bordo-mavililer Rapid Wien ile eşleşti

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Papara Park'ta Ruzomberok ile karşı karşıya geldi. Deplasmandaki ilk karşılaşmayı 2-0 kazanan bordo-mavililer, rakibini kendi sahasında da 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Trabzonspor, 3. eleme turunda Rapid Wien ile eşleşti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Trabzonspor kazanarak tur atladı! Bordo-mavililer Rapid Wien ile eşleşti

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile Papara Park'ta karşı karşıya geldi.

Trabzonspor ile Ruzomberok arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor, 65. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Cihan Çanak'ın pasında sağ tarafta Visca topu Draguş'a çıkardı. Draguş'un hafif sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu ve bordo-mavililer üstünlüğü yakaladı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Trabzonspor, deplasmandaki ilk maçta 2-0 mağlup ettiği rakibini rövanş maçında da 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turuna yükseldi.

TRABZONSPOR'UN RAKİBİ RAPID WIEN OLDU

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Rapid Wien ile eşleşti.

Rapid Wien de 2. eleme turunda Wisla Krakow'u 2-1 ve 6-1'lik skorlarla yenmeyi başardı.

ABDULLAH AVCI'DAN MAÇ SONU DEĞERLENDİRMESİ

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında sahasında Ruzomberok'u 1-0 yenerek tur atlayan Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un Süper Lig'e çıkmasının 50'i yılının kutlandığını hatırlatarak, "Tekrar bir nostalji oldu. Çocukluğumuzun geçtiği bir süreçti. Böyle büyük bir camianın, Türkiye'de şampiyonluklar yaşamış, Türk futboluna önemli izler bırakmış böyle büyük bir camianın bir parçası olmak beni son derece mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu tarihin içine yakın zamanda güzel hikayeler yazdık. Umarım bu tarihin içine yakın zaman da yine bir şeyler ilave edersek bizi son derece mutlu edecektir." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor kazanarak tur atladı! Bordo-mavililer Rapid Wien ile eşleşti - Resim : 1

İlk maçı 2-0 kazandıklarını hatırlatan Avcı, "Doğru zamanda golü bulduk. İki maçı gol yemeden kazanmak son derece önemliydi." diye konuştu.

Taraftara teşekkür eden Avcı, "Geçen sezonun son aylarında beraber olamadık. Bugün yeni transferlerle beraber harika bir destek veriyorlar. Transferlerimizi her seferinde hem destek veriyor hem alkışlıyorlar. Yeni gelen oyuncuların hepsi doğru mesajlar veriyor, doğru performanslar sergiliyor. Eksiklerin tamamlanmasıyla beraber daha hızlı, daha agresif, daha topa sahip olup oynayan bir takım olma yolunda bu galibiyetlerin ne kadar değerli olduğunu bir sonraki maçlarda daha iyi anlayacağız. Yeni gelenleri mevcut takımı ve kulübenin performansı enerjisi çok yüksekti. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Turu geçmenin önemine değinen avcı, "Rakibe bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Bu turu geçmek çok önemliydi. Bir sonraki tur için de önümüzdeki hafta en iyi şekilde hazırlanmak ve oradan da iyi bir sonuçla çıkmak bütün amacımız. Umarım bunu gerçekleştiririz." diye konuştu.

GALİBİYET GOLÜNÜ ATAN DRAGUŞ MAÇI DEĞERLENDİRDİ

Maçta Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü atan Denis Draguş, maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Draguş, taraftarlar önünde gol atmanın, aynı şekilde taraftarların stadyuma getirdiği enerjiyle oynamanın harika bir duygu olduğunu belirtti.

Sezonun uzun olduğuna işaret eden Rumen oyuncu, "Sezonumuz gerçekten çok uzun ve her seferinde daha iyisini yapmam, daha iyi olmam gerekiyor ki bir sonraki maçlarda ve bu sezon için hazır olabileyim." diye konuştu.

Draguş, oyuna adapte olmaları gerektiğini anlatarak, "Birçok yeni oyuncu, tabii aynı zamanda da kaliteli oyuncular. Takım içerisinde rekabet oluyor ve bu takım için de iyi oluyor diyebilirim. İyi şeyler başarabilmemiz için sezonu güzel geçirebilmemiz için faydalı oluyor." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor kazanarak tur atladı! Bordo-mavililer Rapid Wien ile eşleşti - Resim : 2

Ruzomberok karşısında turu geçtikleri için mutlu olduğunu dile getiren Draguş, "Tabii ki bir sonraki aşamalara geçmeye başladığınız andan itibaren iyi takımlarla karşılaşmaya başlıyorsunuz. Bu aşamadan sonra da karşınıza zorlu ve güçlü rakipler çıkmaya başlıyor. Bütün maçlarımızı kazanmak için oynuyoruz. Bu da bizim zaten mantalitemizdir. Elimizden gelenin en iyisini yaparak maçı kazanacağız ve grup aşamasına gideceğiz." dedi.

Draguş, taraftarlar önünde ilk golünü atmasıyla ilgili duygularını ise "Çok mutluyum gol attığım için. Sahaya ilk adımı attığım andan itibaren, taraftarlarımızı ve stadyumu gördüğüm andan itibaren çok heyecanlanmış, gol atmayı istemiştim. Taraftarların önünde oynamak gerçekten çok büyük, çok güzel bir duygu. Evimizde oynadığımız bu ilk maçımız. Sükunetimi korumaya çalıştım ve oyunumu oynamaya çalıştım. Aynı zamanda gol attığım, takıma yardımcı olabildiğim ve galibiyet aldığımız için çok mutluyum." ifadeleriyle paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Trabzonspor Ruzomberok uefa avrupa ligi