TFF'den Süper Lig için yabancı oyuncu düzenlemesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni sezonda Süper Lig kulüplerinin kadrolarında 14 yabancı futbolcu bulundurabileceklerini ve maç kadrolarında ise 12 yabancı oyuncunun yer alabileceğini duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
TFF'den Süper Lig için yabancı oyuncu düzenlemesi

TFF, Süper Lig takımlarının kadrolarında yer alabilecek yabancı futbolcu sayısının 14'e çıkarıldığını belirtti. Maç kadrolarında ise 12 yabancı futbolcu yer alabilecek.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Profesyonel Liglerdeki Futbolcu Uygunluklarında değişiklikler yapılmasına karar vermiştir.

Buna göre;

Süper Lig'de, A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesine yazılabilmesine olanak sağlanmıştır. Maç kadrosunda ise bu futbolculardan 12'sinin yer alabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

TFF 1. Lig'de, A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlenmiştir. Bu futbolculardan sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine izin verilmiştir.

TFF 2. ve TFF 3. Lig'de 2023 - 2024 Sezonunda uygulanan Futbolcu Uygunluklarının yaş düzenlemeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynı şekilde devam etmesi kararlaştırılmıştır."

TFF süper lig