TFF'de seçim günü! Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu yarışıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Mali Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara'da yapılıyor. Saat 11.00'de başlayan toplantıyla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı bugün seçilecek. 

Murat Güneş Murat Güneş
TFF'de seçim günü! Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu yarışıyor

Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanını seçmek için Ankara'da toplandı. Olaylı geçen sezonda yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi eleştirilerin ana hedefi oldu.

 Yapılacak Olağan Seçimli Mali Genel Kurul Toplantısı'nda TFF başkanlığı için seçim yarışında Büyükekşi'nin karşısında İbrahim Hacıosmanoğlu var.

 Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip. Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu'nun başkanlık seçimine girebilmesi için Genel Kurul Divanı'na 65 delegenin ıslak imzalı desteğini sunması gerekiyor.

 Kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara göre ilk toplantıda salt çoğunluk olan 161 delege aranacak. Çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biri olan 107 delegeyle tekrar toplanabilecek.

 Yeni seçilecek federasyon başkanı 3 yıl boyunca, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

 Toplantıda başkanlık seçiminin yanı sıra 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak. Gelecek dönem bütçe planının da oylanacağı mali kurulun ardından başkanlık seçimi yapılacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Ankara TFF Mehmet Büyükekşi ibrahim hacıosmanoğlu seçim ankara