Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi

Trendyol Süper Lig'in açılış maçında son şampiyon Galatasaray ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Galatasaray, 1-0 geri düştüğü mücadelede rakibini 2-1 yenerek sezona galibiyetle başladı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 90. dakikada yeni transfer Michy Batshuayi attı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu başladı. Ligde son 2 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, açılış maçında Atakaş Hatayspor'u RAMS Park'ta konuk etti.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, Mauro Icardi ve Hakim Ziyech ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Hatayspor da pozisyona giremeyince ilk yarı golsüz eşitlikle sonlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Atakaş Hatayspor oldu. Konuk ekip, müsabakanın 52. dakikasında Joelson Fernandes'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Uzun süre beraberliği kovalayan Galatasaray, 80. dakikada Icardi'nin penaltı golüyle skora denge getirdi. Baskısını artıran sarı-kırmızılı ekip, 90. dakikada sahneye çıkan yeni transfer Michy Batshuayi'nin golüyle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla son şampiyon sezona 3 puanla başlangıç yaptı. Hatayspor ise mücadeleden puansız ayrıldı.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 1

SAHASINDA ÜST ÜSTE 12. AÇILIŞ MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, ligde ilk hafta maçlarında aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, 67. sezonuna başlanan Süper Lig'deki açılış maçlarında 46. galibiyetini aldı.

"Cimbom" lig tarihinde ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 39. ilk hafta maçında 32. kez kazandı.

Galatasaray, sahasında çıktığı üst üste 12. açılış müsabakasından da galibiyetle ayrıldı.

GOL KRALI ICARDI SEZONA GOLLE BAŞLADI

Trendyol Süper Lig'de geçen sezonu 25 gol atarak gol kralı olarak tamamlayan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, sezonun ilk maçında fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılıların üst üste 2 şampiyonluğunda büyük katkısı bulunan Icardi, Hatayspor mücadelesinin 80. dakikasında kullandığı penaltıyla skora 1-1 eşitlik getirdi.

Süper Lig'de 58 müsabakada 48. kez gol sevinci yaşayan Icardi, toplamda da 75. resmi karşılaşmada 56 gole ulaştı.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 2

BATSHUAYI SÜPER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, Süper Lig'de "üç büyükler"in formasını terleten ilk yabancı futbolcu oldu.

Türkiye'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giyen Belçikalı forvet, Galatasaray ile ilk Süper Lig maçına çıktı. Hatayspor maçının 70. dakikasında oyuna giren Batshuayi, Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla mücadele eden ilk yabancı oyuncu ünvanını aldı.

Batshuayi, 90. dakikada sahneye çıkarak takımını 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir resmi maçta gol sevinci yaşadı.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 3

MAÇ SONU ÜÇLÜ BATSHUAYI'DEN

Galatasaray'da klasikleşen galibiyet "üçlü"sünü 90. dakikada galibiyet golünü atan Batshuayi yaptırdı.

Futbolcular maç sonu galibiyeti taraftarıyla kutlarken kale arkasına giden futbolculardan Batshuayi, "üçlü" olarak adlandırılan tezahüratı başlattı.

Belçikalı oyuncu, daha sonra aldığı büyük ultrAslan bayrağıyla sahada tur attı.

SARA İLK KEZ FORMA GİYDİ

Galatasaray'ın yeni transferi Gabriel Sara, ilk kez bir maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

İngiltere Championship ekibi Norwich City'den 18 milyon euro'luk kulüp rekoruyla kadroya katılan Brezilyalı orta saha oyuncusu, Hatayspor mücadelesinin 57. dakikasında Kerem Demirbay'ın yerine oyuna dahil oldu.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 4

BARIŞ ALPER YILMAZ MAÇI SAĞ BEK TAMAMLADI

Müsabakaya sol kanatta başlayan Barış Alper Yılmaz, 90 dakikayı sağ bek olarak tamamladı.

Teknik direktör Okan Buruk, geçen sezon birçok mevkide verim aldığı milli yıldızı yeni sezonun ilk maçında da farklı yerlerde görevlendirdi. Maça sol kanatta başlayan Barış Alper, dakikalar ilerledikçe sık sık sağ kanada da geçti.

Genç futbolcu, sağ bek Leo Dubois'nun 70. dakikada oyundan çıkmasıyla bu bölgede oyuna devam etti.

SAHAYA GİREN TARAFTAR MUSLERA İLE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Maçın uzatma bölümünde sahaya giren bir taraftar, kaleci Fernando Muslera ile özçekim yaptı.

Oyunun durduğu anda doğu tribününden sahaya atlayan bir taraftar, koşarak Muslera'ya sarıldı. Uruguaylı file bekçisi ile fotoğraf çekilen taraftar, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak saha dışına çıkarıldı.

MICHY BATSHUAYI: "ICARDI İLE OYNAMAK ÇOK KOLAY"

Galatasaray'ın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, karşılaşması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Attığı golden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Batshuayi, "Sahaya ilk girişim ve golüm. Aynı zamanda ilk kazandığımız maç. Bundan dolayı çok mutluyum. Taraftarımız önünde de bunu yapmaktan mutluyum. Bugün izlediğiniz Galatasaray, en iyi Galatasaray değildi. Daha çok çalışıp daha iyi galibiyetler alacağız." dedi.

Görevinin gol atmak olduğunu belirten Batshuayi, "Fenerbahçe'de de oyuna sonradan girsem veya ilk 11'de başlasam hep gol attım. Sahaya girip işimi yaparım ve golümü atıp karşı takımın defansının canını yakarım." diye konuştu.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 5

Icardi ile arasındaki uyuma değinen Belçikalı golcü, "Icardi ile oynamak çok kolay. Penaltı olduğunda topu bana vermek istedi. Icardi zeki bir oyuncu. Aynı Mertens gibi. Bu tarz oyuncularla daha kolay takıma uyum sağlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Takımın henüz istenen seviyeye gelmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Batshuayi, "Ben 1 aydan beri buradayım. Ancak hocamız bunun sebebini bilebilir. Çok çalışıp daha iyisini yapmamız gerekiyor." dedi.

OKAN BURUK'TAN GALİBİYET DEĞERLENDİRMESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor'u 2-1 yendikleri müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zor bir maç olduğunu aktaran Okan Buruk, "Aslında çok kolaya çevirebileceğimiz, 1-0'ı çok erken bulabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Çok net goller kaçırdık. İsteğimiz, konsantrasyonumuz bir önceki maça göre iyiydi. Çok istedik. Rakibimizin savunma oynayacağını biliyorduk. Burada da üretkenlik önemliydi. Ürettik ama atamadık. Rakibimizi kalemize yaklaştırmasak da sürpriz bir gol yedik. Maçın sonuna kadar oyunun içindeydik. Kazanmak için her şeyi yaptık. Haklı bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Hatayspor'u da mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Geriden gelerek kazanmanın önemli olduğuna değinen tecrübeli teknik adam, "Kendi sahamızda kazanmak çok önemli. Böyle kazanmak bence daha da güzel oldu. Bazen ilk yarıda atılan gollerle 2-0 kazanırsınız ama bu kadar etki etmez. Kazanma isteği ve hırsını ortaya koyan futbolcularımız ile bizi destekleyen büyük Galatasaray taraftarının birlikte olduğunda ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Hep birlikte daha iyisini yapacak gücümüz var." ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Okan Buruk, Türkiye'ye yabancı oyuncuları getirmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Kadrolarında oyuncu eksilten orta saha oyuncusu olmadığı yönündeki eleştiriler üzerine Buruk, "Bunu bulmak kolay değil. Vendel böyle biriydi ama onun da farklı artı ve eksileri vardı. Gabriel Sara da orta sahayı pasla geçebilecek bir oyuncu. Dünya futbolunun en önemli oyuncuları Xavi, Iniesta ve Busquets idi. İkisi adam eksiltmezdi ama paslarıyla deliyordu. Elimizdeki oyuncular paslarla orta sahayı geçebilecek kapasitede. Gabriel, ceza sahasına giren, gol sayısı yüksek ve şutu olan bir oyuncu. Henüz fiziksel olarak hazır değil. Zamanla onu da hazır hale getirerek takıma katkı vermesini sağlayacağız." şeklinde görüş belirtti.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye'ye transfer yapmanın zorluğundan bahsederek, "Futbolda hiçbir zaman istediğiniz oyuncuyu alma şansınız yok. Özellikle Türkiye'ye oyuncu getirmek kolay değil. Herkes Avrupa'da tercih edilen ilk ülke bizmişiz gibi davranıyor. Futbolcular Avrupa'daki ilk 5 ligi düşünüyor. Transfer yapabilmek için farklı yollar denemeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Galatasaray'ın ne kadar büyük takım olduğunu anladığını söyleyen futbolcularımız var. Kendimizi de dışarıya iyi anlatmamız gerekiyor. Genel olarak takımdan ve kadromdan memnunum. Transfer bitene kadar elimizdeki oyuncuların durumuna göre belki 1-2 oyuncu kadroya katabiliriz." dedi.

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı! Yeni transfer Batshuayi 3 puanı getirdi - Resim : 6

ZAHA'NIN AYRILIK İHTİMALİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, takımdan ayrılma ihtimali olan Wilfried Zaha'nın çok önemli bir futbolcu olduğunu söyledi.

Zaha'nın transfer görüşmeleri yaptığı için kadroya almadığını aktaran Buruk, "Zaha çok önemli bir oyuncu. Onun kendine has, bireysel bir oyunu var. Zaman zaman bireysel oyunculara da ihtiyaç oluyor. Elimizde olmayan bir tip olduğu için aldık. Birçok maçta elinden geleni yapmaya çalıştı. Geçen sezon başında sakatlık yaşadı. Takım içinde bir yarış vardı. Barış Alper çıktığı için Zaha büyük bölümde oynamadı. Karakter ve antrenman performansı olarak Zaha'dan memnun kaldık. Bugün maç öncesi Zaha ile konuştum. Kadroda olmayı onun da istemesi gerekiyordu. Transfer dönemlerinde futbolcular sakatlık korkusu yaşar. İnsan ve futbolcu olarak çok beğeniyorum. Hala bizim oyuncumuz. Daha ayrılmadı. Bizim için çok iyi mücadele etti. Geçen sezonki şampiyonlukta da önemli bir payı var." dedi.

"SOSYAL MEDYAYI ÖNEMSEMİYORUM"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sosyal medyayı dikkate almadığını söyledi. Yaşadıkları başarılara rağmen sosyal medyada oluşan atmosferin sorulması üzerine Buruk, "Sosyal medyayı önemsemiyorum. Sosyal medya ile dışarıdaki gerçek hayatı bir tutmamak gerekiyor. Sosyal medya farklı, sokak ve stat farklı şeyler. Biraz zaman ve para harcadığınızda sosyal medyayı istediğiniz şekilde yönlendirebilirsiniz. Sosyal medyadan etkilenmemiz gerekiyor. İki sezondur böyle başlıyoruz. Sağ olsunlar şampiyonluklarda onların da katkısı var." dedi.

Buruk, sosyal medya manipülasyonunun hep olacağını ileri sürerek, "İki sene bizi motive ettiler. Bu sene de aynı motivasyonla devam ediyoruz. Sadece Galatasaray'a da yapılmıyor. Sosyal medyaya çok fazla takılmamak gerekiyor ama taraftarımızın ne istediğini biliyoruz. Bugün statta olduğu gibi bizi destekleyen, her şartta takımının yanında olan taraftarımıza teşekkür ediyorum. Burada aslolan Galatasaray. Bugünkü galibiyet de bence önemli bir zamanda geldi. Farklı bir sonuç olsa devam edecekti ama bu duracak ve bir sonraki maç beklenecek. İki sezon önce 14 maç üst üste kazandık, 15. maçı kaybedince kıyamet koptu. Geçen sezon 17 maç kazandık, 18'incisini kaybedince aynısı oldu. Burası Galatasaray. Başka takımlara benzemez. Hiçbir zaman başarısızlıkla ilgili kimseye laf anlatamazsınız. Galatasaray'ın genlerinde kazanmak var. Kimseyi kandıramazsınız. Başarımızdaki en büyük sebep budur." değerlendirmesinde bulundu.

"SON GÜNE KADAR TRANSFER ŞANSI OLABİLİR"

Okan Buruk, son güne kadar transfer yapma ihtimalleri olduğundan bahsetti. "Teknik adamlar hem transfer dönemini bekler hem de bir an önce bitmesini ister." diyen Buruk, şunları kaydetti:

- Sadece sizin alacaklarınız değil sizden alınacak oyuncular da olur. Bu da oyuncuların kafasını karıştırabilir. Bir kesim yeni anlaşma, parasını artırmak ister. Bir kesim başta takımda oynamak ister. Bazen siz göndermek istersiniz ama oyuncu gitmez. Aynı motivasyonu sağlamak zor oluyor. Kadronuz belli olduktan, transfer bittikten sonra işinize sağlıklı şekilde odaklanabilirsiniz. Maça gelene kadar da futbolcu seyrettim. Bir yandan maça hazırlanırken diğer yandan olası transferlerle ilgili görüş bildirmek zorundayız. Transfer dönemi zor geçiyor ama Galatasaray takımındayız. Burada transfer devam edecek. Son güne kadar transfer şansı olabilir. Takımımızı en iyi hale getirmek istiyoruz. Çok büyük bir taraftar kitlesine sahibiz ve beklentiler çok yüksek. Bunu biliyoruz. Onların beklentilerine karşılık vermek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de ön eleme oynayacağız. Ülke futbolunu yukarı çekmek istiyoruz. Bunu geçen sezon yapmıştık. Bunun baskısını da üzerimizde hissediyoruz.

Okan Buruk, yeni transfer Elias Jelert'in Süper Lig'in 2. haftasındaki Konyaspor maçına hazır olacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Galatasaray Trendyol Süper Lig Michy Batshuayi Hatayspor