RAMS Başakşehir, Konferans Ligi'nde bir üst turda! Turuncu-lacivertliler, Iberia Tiflis ile eşleşti

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanş maçında deplasmanda La Fiorita ile karşılaştı. İlk maçı İstanbul'da 6-1 kazanan RAMS Başakşehir, rövanş maçında da zayıf rakibini 4-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. RAMS Başakşehir, 3. eleme turunda Iberia Tiflis ile eşleşti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
RAMS Başakşehir, Konferans Ligi'nde bir üst turda! Turuncu-lacivertliler, Iberia Tiflis ile eşleşti

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanş maçında, San Marino ekibi La Fiorita'ya konuk oldu.

13. dakikada Başakşehir, golcüsü Piatek ile öne geçti. Pelkas'ın pası sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Piatek, meşin yuvarlağı Berkay Özcan'a aktardı. Berkay Özcan'ın pasıyla tekrar topla buluşan Piatek, altıpas çizgisi önünde yaptığı vuruşla takımına üstünlüğü getirdi.

31. dakikada Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Piatek'in sağ kanattan açtığı ortada penaltı civarında meşin yuvarlakla buluşan Pelkas, pasını yanında bulunan Davidson'a aktardı. Davidson'un şutu sonrası La Fiorita savunmasından dönen topu önünde bulan Ömer Ali Şahiner, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

35. dakikada Başakşehir farkı skoru 3-0'a getiren golü buldu. Deniz Türüç'ün ortasında arka direkte bulunan Piatek, kafayla altıpasın içinde bulunan Hamza Güreler'e topu aktardı. Hamza Güreler, yaptığı dokunuşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

RAMS Başakşehir, Konferans Ligi'nde bir üst turda! Turuncu-lacivertliler, Iberia Tiflis ile eşleşti - Resim : 1

İlk yarı, RAMS Başakşehir'in 3-0 üstünlüğüyle sonuçlanırken temsilcimiz 2. yarıda da üstün oyununu sürdürdü.

90+1. dakikada Piatek maça son noktayı koydu. Figueiredo'nun ortasında penaltı noktası civarında Keny, topa kafayla vurdu. Piatek, kaleci Zavoli'nin çeldiği topu tamamlayarak fileleri sarstı ve skoru 4-0'a getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca RAMS Başakşehir sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. İlk maçı da 6-1 kazanan Başakşehir, adını UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turuna yazdırdı.

YENİ RAKİP GÜRCİSTAN'DAN IBERIA TİFLİS

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda La Fiorita'yı eleyen RAMS Başakşehir, 3. eleme turudna Gürcistan'ın Iberia Tiflis ekibinin rakibi oldu.

Iberia Tiflis, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda Arnavutluk temsilcisi Partizani'yi 2-0 ve 0-0'lık skorlarla elemeyi başardı.

RAMS Başakşehir, Konferans Ligi'nde bir üst turda! Turuncu-lacivertliler, Iberia Tiflis ile eşleşti - Resim : 2

ÇAĞDAŞ ATAN'DAN MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında San Marino ekibi La Fiorita'yı deplasmanda 4-0 mağlup eden RAMS Başakşehir'in teknik direktörü Çağdaş Atan, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çok sıcak ve nemli bir havada mücadele ettiklerini dile getiren Çağdaş Atan, "Maçın başında biraz zorlandık. Rakip, genelde kullandığı formatın dışında oynadı. Başta rakip sahaya yerleşmede zorlandık. Doğru formasyonu bulunca çok fazla pozisyona girdik. Çok gol kaçırdık. Oyuncularıma bu sıcak havada gösterdikleri mücadeleden ve oyuna olan bağlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Gürcistan'ın Iberia takımıyla eşleştik. Iberia'nın seviyesi La Fiorita'dan daha yüksek. En kısa sürede analizlerimizi yapıp maça hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

başakşehir uefa konferans ligi La Fiorita