Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek final maçlarıyla devam ediyor. Çeyrek finalde Portekiz ile Fransa karşı karşıya geliyor. Peki Portekiz Fransa maçı hangi kanalda? Portekiz Fransa maçı TRT 1 canlı izle! TRT 1 EURO 2024 canlı maç izle...

Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek final maçlarıyla devam ediyor. EURO 2024'ün çeyrek finalinde birbirinden keyifli maçlar futbolseverlerle buluşacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te maçlar Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynanıyor.

4'erli 6 gruba ayrılan 24 takımdan grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçildi.

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre; B Grubu'nda İspanya ve İtalya; C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka; D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika; F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye ilk 2 sırayı alarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

En iyi 4 grup üçüncüsü olmayı başaran Hollanda, Gürcistan, Slovakya ve Slovenya da son 16 turuna yükseldi.

Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın - Resim : 1

EURO 2024'te son 16 turunda İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

• İspanya-Almanya
• Portekiz-Fransa
• İngiltere-İsviçre
• Hollanda-Türkiye

Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın - Resim : 2

PORTEKİZ İLE FRANSA ÇEYREK FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

EURO 2024'te çeyrek finalde Portekiz ile Fransa karşılaşacak. Müsabakayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Stuart Burt ve Dan Cook yapacak.

Kazanan taraf yarı final biletini alacak ve İspanya-Almanya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Portekiz ile Fransa, bugün 29. kez kozlarını paylaşacak. İki ülke arasında daha önce oynanan 28 müsabakada Fransa'nın üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu maçlarda Fransa 19 galibiyet elde ederken, Portekiz 6 kez kazandı ve 3 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Fransa'nın 52 golüne Portekiz 31 golle cevap verebildi.

Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın - Resim : 3

PORTEKİZ ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Portekiz, EURO 2024'te, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan ve Çekya'nın da yer aldığı F Grubu'nda mücadele etti. Portekiz, 2 galibiyet, 1 yenilgiyle 6 puan topladı. Portekiz, grubu lider tamamlayarak yoluna devam etti. Portekiz, gruptaki ilk maçında Çekya'yı 2-1, ikinci maçında ise Türkiye'yi 3-0 mağlup etmeyi başardı. Portekiz, gruptaki son maçında ise Gürcistan'a 2-0 kaybetti.

Portekiz, son 16 turunda Slovenya ile eşleşti. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 eşitlikle biten mücadelenin penaltı atışlarında Portekiz rakibini 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Portekiz'de birer sarı kart gören Cristiano Ronaldo, Francisco Conceiçao, Joao Palhinha, Pedro Neto, Ruben Neves ve Joao Cancelo bugünkü karşılaşmada kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve Portekiz'in yarı finale yükselmesi halinde bu turda forma giymeyecek.

FRANSA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Fransa, şampiyonada, Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele etti. Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından 2. sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, söz konusu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Fransa ilk maçında Avusturya'yı 1-0 mağlup ederken ikinci maçında Hollanda ile 0-0, üçüncü maçında da Polonya ile 1-1 berabere kaldı.

Son 16 turunda Belçika ile eşleşen Fransa, rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

Fransa'da Adrien Rabiot sarı kart cezalısı olduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek. Fransa'da birer sarı kart gören Griezmann, Tchouameni, Mbappe ve Dembele ise yarı final öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Portekiz Fransa maçı canlı izle! Portekiz Fransa EURO 2024 çeyrek final TRT 1 canlı yayın - Resim : 4

İLK 11'LER

Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Leao, Ronaldo, Bernardo Silva

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe

PORTEKİZ-FRANSA MAÇI CANLI İZLE! PORTEKİZ-FRANSA TRT 1 CANLI İZLE!

Fubolseverler Portekiz ile Fransa arasında oynanan EURO 2024 çeyrek final mücadelesinin hangi kanaldan yayınlandığını araştırıyor. Peki Portekiz-Fransa maçı hangi kanalda? Portekiz-Fransa maçı nasıl izlenir? İşte detaylar...

Saat 22.00'de başlayan ve Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda oynanan Portekiz-Fransa maçı TRT 1'den yayınlanıyor.

PORTEKİZ-FRANSA MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

# portekiz # EURO 2024 # fransa # trt 1 # canlı maç izle