Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak?

Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek toplam 102 sporcu madalya için mücadele verecek. Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreninden önce, Türkiye okçuluk takımı sıralama atışlarıyla seyirci karşısına çıkacak.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak?

Perşembe günü yapılacak bu atışlarda, Türkiye'ye okçulukta ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz da yer alacak. Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda elde ettiği bu başarıyı Paris'te de sürdürmeyi hedefliyor. Ayrıca Gazoz, Paris'teki açılış töreninde Türkiye bayrağını taşıyacak iki sporcudan biri olacak.

Bayrağı taşıyacak diğer isim ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan boksör Busenaz Sürmeneli olacak. 66 kg'da ringe çıkacak olan Sürmeneli, ilk rakibi ile 1 Ağustos'ta karşılaşacak. Tokyo 2020'de çeyrek finale kadar yükselen Türkiye Kadın Voleybol Takımı da madalya hedefiyle 29 Temmuz Pazartesi günü ilk maçına çıkacak. Türkiye, dünya sıralamasında Brezilya ve İtalya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Melissa Vargas, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in de aralarında bulunduğu 13 kişilik kadro, Türkiye'nin Paris Olimpiyatları'ndaki en geniş sporcu grubu olacak.

Boksta 50 kg'da Olimpiyat gümüş madalyası sahibi Buse Naz Çakıroğlu, 1 Ağustos'ta ringe çıkacak. Tokyo'da güreşte bronz madalya kazanan Yasemin Adar ise Kadınlar 76 kg kategorisinde 10 Ağustos'ta mindere çıkacak. Atletizmde, 1 Ağustos'ta yürüyüş yarışı ile başlayacak müsabakalarda Türkiye'nin 10 sporcusu yer alacak. Stadyum yarışmaları ise 2 Ağustos'ta başlayacak. Cirit atmada Tokyo'da dördüncü olan Eda Tuğsuz, 7 Ağustos'ta Paris Olimpiyat Stadyumu'nda mücadele edecek.

Türkiye kafilesinin en genç sporcusu olan 16 yaşındaki Kuzey Tunceli, 800 metre serbest stilde 29 Temmuz'da yarışacak. Türkiye adına yarışacak sporcuların müsabaka gün ve saat çizelgesi de paylaşıldı. Ancak Türkiye, katılım sayısında son üç Olimpiyat'ın gerisinde kaldı. Paris 2024'te 32 spor dalında 10 binden fazla sporcu yarışacak.

Paris olimpiyatlar