Olimpiyatlarda LGBT dayatması: XY kromozomlu boksörler kadın boks maçlarını kazandı

Uluslararası boks birliğinin “Kadın Boks Müsabakalarında mücadele etmesi uygun değil” dediği sporcular Paris Olimpiyatlarında boy gösterdi. Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, maç sonrası yaşananlara tepki gösterdi.

Barış Dikmen Barış Dikmen

Uluslararası boks birliğinin “Kadın Boks Müsabakalarında mücadele etmesi uygun değil” dediği sporcular Paris Olimpiyatlarında boy gösterdi. Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde XY kromozomuna sahip olduğu uluslararası boks birliği tarafından bildirilen Tayvanlı sporcu Lin Yu Ting ‘le karşılaştı. Mücadeleyi XY kromozumuna sahip sporcu kazandı.

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları spordan daha çok LGBT propagandası ile gündemdeki yerini koruyor.

Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Tülin Oygür, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi eliyle kadın boksörlerin hakları ve madalyaları ellerinden alınıyor.” dedi ve şunları ekledi:

- Olimpiyatların veya insanlık tarihinde kadın ve erkeğin kas ve hormon yapılarının farklı olduğu zaten açık. Bu böyle olduğu için hiçbir spor dalında kadın ve erkek birlikte yarışır. Ben böyle bir şey hiç duymadım. Ve olmaz da zaten. Ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi diyor ki olur.  Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Türkiye'nin yaptığı bu iki boksörlerle ilgili yaptığı itiraza verdiği cevapta, bunlar incelemeleri geçmişlerdir ve insan hakları kapsamında bu yarışmalara katılmaları uygun görülmüştür diyor. Anlayamadım. İnsan hakları ne demek? İnceleme nesneldir ya. Somuttur. İnsan hakkının burada ne alakası var? Bilinçsiz insanlara, bilinçsiz kitlelere bu işi İnsan hakkı diye yutturmak zaten LGBT propagandasının elindeki en büyük silah. Uluslararası Olimpiyat Komitesi kadın boksörü kadın olmayanla bakın biyolojik özellikleri itibariyle veya hormon özellikleri itibariyle normal sınırlar içinde olmayan bir boksörle karşılaştırıyor. Bu korkunç bir şey, kabul edilemez. O zaman kaldıralım kadın erkek klasmanlarını kaldıralım. Hatta kiloyu da kaldıralım. Kim gücü yetiyorsa ötekiyle kalksın, ringe çıksın veya mindere çıksın.

 Uluslararası Boks Birliği ve Türkiye Boks Federasyonu bu sporcular için başvuruda bulunmuştu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi yapılan başvuruyu geri çevirmişti.

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde XY yani erkeklik kromozomuna sahip olduğu uluslararası boks birliği tarafından bildirilen Tayvanlı sporcu Lin Yu Ting ‘le karşılaştı. Kahraman yenilerek bronz madalya kazandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi kadın boksörü kadın olmayanla bakın biyolojik özellikleri itibariyle veya hormon özellikleri itibariyle normal sınırlar içinde olmayan bir boksörle karşılaştırıyor. Bu korkunç bir şey, kabul edilemez. O zaman kaldıralım kadın erkek klasmanlarını kaldıralım. Hatta kiloyu da kaldıralım. Kim gücü yetiyorsa ötekiyle kalksın, ringe çıksın veya mindere çıksın.

Esra Yıldız Kahraman, karşılaşma sonrası ‘X’ işareti yaparak rakibi hakkındaki cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı.

tülin oygür 2024 olimpiyatları