Olimpiyatlarda bir rezalet daha yaşandı! Trans boksörü, kadın boksörle müsabakaya çıkardılar

Paris Olimpiyatları'nda isyan ettirecek bir gelişme daha yaşandı. Cezayirli trans boksör, İtalyan kadın boksörle müsabakaya çıktı. İtalyan kadın boksör tepki gösterdi, maçı terketti. Spor Yazarı Cem Zeren, “Dünyanın gözü önünde kadına şiddeti bizlere izlettiyorlar” dedi.

Açılışında LGBT propagandası yapılan Paris Olimpiyatları'nda ikinci bir rezalet daha yaşandı.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda Cezayirli trans boksör Imane Khelif, İtalyan kadın boksör Angela Carini ile karşı karşıya geldi. İtalyan kadın boksör tepki gösterdi, müsabakadan çekildi.

Trans boksör bir önceki müsabakada ise Meksikalı kadın boksör Cruz Sandaval ile karşılaşmış. Kadın sporcu trans boksörden adeta dayak yemişti.

Erkek vücuduna sahip Cezayirli Khelif haricinde bir diğer trans olan Tayvanlı Lin Yu-Ting’in de kadınlar boks müsabakalarında yarışmasına izin verilmesi büyük tepki çekti.

Trans kadının bir sonraki muhtemel rakibi, milli boksör Busenaz Sürmeneli olacak. Bu durum sonrasında Türkiye Boks Federasyonu Cezayirli sporcunun men edilmesi için olimpiyat komitesine başvuru yaptı. Cezayirli sporcunun trans olduğuna dair şüphelerinin olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Spor Yazarı Cem Zeren, "Boks gibi bir dövüş sporunda hem de şiddetli bir dövüş sporunda, XY kromozomuna sahip olan sporcuyu kadınlarla güreştirmek çok açık bir şekilde kadına şiddettir, kadına dayaktır. Bu spor değildir. Burada Ayos büyük bir hata yapıyor. 2023 yılında Çinli sporcu ile karşılaşmadan önce Uluslararası Boks Federasyonu'nun yaptığı teste hem kromozomlarının fazla olduğu hem de testosteron oranının çok fazla olduğu kanıtlandı ve rakiplerini kandırmak, İBA'yı kandırmak ve hadsiz kazanç sağlamak nedeniyle oyundan yani Dünya Şampiyonası'ndan men edildi. Buse Naz daha önce yendi. Biz Buse Naz’ın korktuğundan filan söylemiyoruz ama Buse Naz’ın karşısına böyle bir erkek sporcuyu çıkararak Uluslararası Boks Federasyonu'nun tanınmadığı ve oyunlardan attığı bir sporcuyu çıkararak büyük bir haksızlık yapıyor. Diğer bütün dallarda uluslararası federasyonların tanımadığı hiçbir oyuncu olimpiyatlarda yarışamazken bokstaki bu zaafiyet ne yazık ki bu tartışmalara neden oldu." dedi.

Imane Khelif 2024 Paris Olimpiyatları boks