Mourinho'dan galibiyet sonrası açıklama

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 4-3'lük Lugano galibiyetinin ardından yaptığı açıklamalarda, maçın sentetik sahada oynanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Mourinho'dan galibiyet sonrası açıklama

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 4-3 yenerek önemli bir avantaj sağladı. Maç sonrası konuşan Jose Mourinho, sentetik sahada oynamanın zorluklarından bahsederek şu ifadeleri kullandı:

"Maç öncesi mazeret sunmak istemedik ama sentetik zemine adapte olmak zordu. Oyuncular top sürmekte zorlandı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde böyle bir sahada oynamak kabul edilemez."

KULÜPTEN MEMNUN

Portekizli teknik direktör, kulübün çalışmalarından memnuniyetini dile getirerek, "Kulübün çıkardığı işten mutluyum. Buraya gelirken kimseden bir söz istemedim, sadece en iyisini yapmak istedim. Kulüp de bana bunu sundu. Kampa yetişemeyen oyuncularımız vardı. Başkanımıza, yönetimimize ve sportif direktörümüze emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum," dedi.

SENTETİK ZEMİN SORUN OLDU

Sentetik zeminin yüksek seviyede futbol oynamaya uygun olmadığını belirten Mourinho, "Yüksek seviyede futbol oynamak istiyorsak, bu sentetik zemin bunu kaldırmıyor. Çünkü topun sürülmesi, topun akması olumsuz etkiledi. UEFA neden bu sentetik sahada futbol oynanmasına izin veriyor, anlamıyorum. Lugano gibi iyi bir takımın da neden bu sahada oynadığını anlamıyorum. Güzel bir sonuç doğurmuyor bu. 7 gol vardı, insanlar golleri sever," şeklinde konuştu.

"Taraftarlarımızın Desteğine İhtiyacımız Var"

Mourinho, "Bu işin eğlenceli kısmı ama kalemizde 3 gol gördük. Bundan hoşlanmadım. Eğlenceli değildi. Duran toptan gol yedik, hoşuma gitmedi. İkinci golde topa kayarken rahat şut yedik. Üçüncü gol komplikeydi, fair-play'den yoksundu. Topun bize verilmesi gerekiyordu. Bu da etkiliydi. Bu sonuç bizi biraz motive etmiştir. Rövanş maçını evimizde oynayacağız. Taraftarımız stadyumu dolduracaktır. Sabırsızlanıyorum. Taraftarlarımıza da ihtiyacımız var. Lugano'ya iyi bir hoşgeldin demek gerekiyor, bunu da taraftarımızla yapacağız," dedi.

"Ferdi ile Daha Güvenli Oynadık"

Karşılaşmayı tek bir maç olarak değerlendirdiklerini belirten Mourinho, "Bu maçı tek bir maç olarak değerlendirmemiz gerekiyor diye konuştuk soyunma odasında. Galibiyet ile ayrılmamız gerektiğini konuştuk. İki maç şeklinde değerlendirmemeliydik. Galip gelmemiz gerekir dedik. Bu şekilde motivasyon ortaya koyduk. Ferdi de oyuna girince oyunumuz daha dinamik hale geldi. Kendisi yüksek seviyede oynayan biri. Daha da güvenli oynadık Ferdi ile birlikte. İkinci yarı sentetik sahaya adapte olduk. Bununla beraber çok farklı bir oyun ortaya koyduk. Daha çok gol atabilirdik ikinci yarı. İkinci yarı ortaya koyduğumuz kalite çok daha iyiydi," dedi.

"Rakip Teknik Direktörde Kendimi Görüyorum"

Hakem kararlarıyla ilgili olarak Mourinho, "Bunu hakeme sormanız gerekiyor. Ben o anda pozisyona 70 metre uzaktım, hakem ise 5 metre. Hem hakeme hem VAR'a sorun. Ben pozisyona uzaktım. Rakip teknik direktörde kendimi görüyorum, gençliğimi. Kendisi de çok konuşuyor, şikayet ediyor. Bu gençlikten kaynaklı. Kendisi şanslı. Ben onun yaşındayken sürekli kırmızı kart görürdüm," dedi.

"Edin Dzeko İçin Fantastik Bir Akşamdı"

Edin Dzeko'nun performansını öven Mourinho, "Edin Dzeko iyi bir oyun ortaya koydu. 3 gol attı. Herhangi bir maçta 3 gol atabilmek çok önemli. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 3 gol atmış olmak çok iyi, fantastik bir akşamdı Edin adına," ifadelerini kullandı.

fenerbahçe galibiyet