MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan dikkat çeken atama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yeni başkanını açıkladı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu, MHK başkanlığı görevine geçmişte de bu görevi yürüten Ferhat Gündoğdu'nun getirildiğini duyurdu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan dikkat çeken atama

18 Temmuz Perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) başkanlık seçimi gerçekleştirilmiş ve mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni dönemdeki başkanı olabilmek için yarışmıştı.

ürkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda toplam 7 sandıkta 281 delege oy kullanmıştı. 18 oyun geçersiz sayılırken İbrahim Hacıosmaoğlu 134, Mehmet Büyükekşi ise 129 oy almıştı.

Bu sonucun ardından İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni başkanı olmuştu. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun asil ve yedek listesinde şu isimler yer alıyor:

Asil liste:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

Yedek liste:

Murat Şahin, Hüseyin Yangın, Seymen Gençtürk, Adem Doğru, Gürkan Uğur, Fazlı Çilingir, Ediz Giray, İbrahim Özbay, Metin Akyüz, Kazım Şengöçgel, Muhammet Akçay, Esma Esin, Bilal Tuğrul, Burak Akkan.

MHK'NİN YENİ BAŞKANI FERHAT GÜNDOĞDU OLDU

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF'nin yeni başkanı olmasının ardından gözler Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yapılacak atamaya çevrilmişti. Konuyla ilgii TFF'den bugün önemli bir duyuru geldi.

TFF'den yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında MHK başkan ve üyelerinin atanmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, MHK başkanlığı görevine Dr. Ferhat Gündoğdu'nun getirildiğini duyurdu.

Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki MHK'nin üyeliklerine ise Ahmet Şahin, Yunus Yıldırım, Sebahattin Şahin, Hikmet Öksüzoğlu, Mustafa Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar, Ziya Çetin ve Ali Zağlı atandı.

Nihat Özdemir döneminde 19 Ekim 2021'de MHK başkanlığına getirilen Ferhat Gündoğdu "8 Mart Operasyonu"nu gerçekleştirmiş aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da bulunduğu 18 hakemi görevden uzaklaştırmıştı. Bu karar Tahkim Kurulu tarafından bozulmuştu. Ferhat Gündoğdu 2022'nin nisan ayında görevinden istifa etmişti.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan dikkat çeken atama - Resim : 1

FERHAT GÜNDOĞDU KİMDİR?

Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi almıştır.

2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisans üstü eğitimleri alırken sonrasında ise 2014'te Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktora almıştır.

Ferhat Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapmıştı. 19 Ekim 2021'de ise Metin Tokat'ın istifası sonrası Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atanmıştı. Ferhat Gündoğdu, TFF bünyesinde MHK Eğitimden Sorumlu üyesi olarak görev almıştı.

Asıl mesleği doktorluk olan Ferhat Gündoğdu, Lokman Hekim Üniversitesi'nin akademik kadrosunda yer alıyor. Lokman Hekim Üniversitesi'nde spor yöneticiliği alanında akademik görevlerde bulunan Gündoğdu, Türk Eğitim Derneği'nde de okul yatırımları ve planlama müdürü olarak görev yürütmektedir.

mhk TFF İbrahim Hacıosmanoğlu Ferhat Gündoğdu