Kocaelispor'un şampiyonluk kupası kayıp

Kocaelispor'un başkanı Recep Durul, 3. Lig'de kazandıkları şampiyonluk kupasının kaybolduğunu tespit ettiklerini belirtti. TFF 1. Lig takımlarından Kocaelispor'un başkanı Durul, yaptıkları inceleme sırasında 2019-2020 sezonu 3. Lig şampiyonluk kupasının eksik olduğunu fark ettiklerini dile getirdi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Kocaelispor'un şampiyonluk kupası kayıp

 Durul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra takımın kazandığı kupaları müzede sergilemek amacıyla bir kontrol gerçekleştirdiklerini ve bu esnada, ikisi Türkiye olmak üzere toplam 9 kupadan birinin eksik olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Durul, kupanın nerede olduğunu bilenlerden bilgi vermelerini isteyerek, "Kocaelispor, tarihiyle ve mazisiyle büyük bir değere sahip. Kulübün başarısı kazandığı kupalar ve madalyalarla ölçülüyor. Dolayısıyla bu kupa da bizim için çok kıymetli. Müze hazırlıkları sırasında bu eksikliği fark ettik. Başkan olarak, kupanın bir an önce bulunup kulübe getirilmesi için çağrı yaptım, fakat şu an nerede olduğunu bilmiyorum. Araştırmalarımız sürüyor. Bakalım, nereden çıkacak?" dedi.

Kulübün tarihi mirasına sahip çıkılmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Durul, "Nasıl olur da böyle bir şey yaşanır, nasıl sahipsiz bırakılır? Bu kupa neden kulüpte değil? Başkan olarak bu durumu sorguluyorum. Bu kupa bizim için çok önemli bir değer" diye konuştu.

Yaptıkları çağrıya yanıt gelmemesi halinde tekrar bir istişare kurulu oluşturmayı düşündüklerini belirten Durul, kupanın bulunacağına inandığını ifade etti.

Recep Durul, ligde şampiyonluk hedefiyle çıktıkları yolda üç maçta üç galibiyet aldıklarına dikkat çekerek, bu başarıların konuşulması gerekirken kayıp kupanın gündeme gelmesinin üzücü olduğunu belirtti.

"HEDEFLERİMİZDEN SAPMA YOK"

Takım kadrosunu şampiyonluk parolasıyla oluşturduklarını vurgulayan Durul, "Şu an için hedeflerimizde bir sapma yok, üçte üç yaptık. Bundan sonraki amacımız, öncelikle evimizdeki maçları kazanıp, deplasmanlardan da en az hasarla dönerek ligi şampiyon olarak tamamlamak. Bu doğrultuda ilerliyoruz. Herhangi bir aksilik yok. Taraftarımızla her geçen gün daha da bütünleşiyoruz. Son maçta 14 bin taraftarımızla oynadık. Önümüzdeki haftalarda 20 bin taraftar önünde oynamayı hedefliyoruz. Taraftar takımına güveniyor, yönetime inanıyor. Dolayısıyla beklentileri şampiyonluk. Bu yüzden 'Bu sene, o sene' diyoruz. Hep birlikte kenetlendik, hedefimizde sapma yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

kocaeli kupa kayıp