Katarda kritik karşılaşma: İran ve ABD karşı karşıya gelecek

Dünya Kupası’nda İran ve ABD Milli Takımları, bu akşam karşı karşıya geliyor. Kritik karşılaşmada son 16 turu için İran’a ABD ile beraberlik yetiyor. ABD’nin ise yoluna devam edebilmesi için İran’ı yenmesi gerekiyor.

2022 Dünya Kupası’nda bugün dikkatleri üzerine çeken bir mücadele oynanacak.

İran ve ABD Milli Takımları, B Grubu'ndaki son maçlarında karşı karşıya gelecek.

Al Thumama Stadyumu'ndaki kritik karşılaşma Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak.

Grupta İngiltere 4 puanla lider konumda, İran 3 puanla ikinci, ABD 2 puanla üçüncü ve Galler 1 puanla son sırada yer alıyor.

Son 16 turu için İran’a beraberlik yetiyor. ABD’nin ise yoluna devam edebilmesi için İran’ı yenmesi gerekiyor.

Maç öncesi her iki takımın teknik direktörleri basın toplantılarıyla karşılaşmayı değerlendirdi. İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Quieroz, "İki takımın da tek bir hedefi var; ikinci tur. Partiye katılın ve eğlenin. Futbolda güzellik kazansın." dedi.

ABD Milli Takımı Teknik Direktörü Gregg Berhalter da maça tur atlama hedefiyle çıkacaklarını söyledi. Teknik adama ABD Milli Futbol Takımı'nın sosyal medya paylaşımlarında İran bayrağının tahrif edildiği görseller soruldu. Berhalter soruya “Biz sadece maça odaklandık. Yaşananların bir parçası değiliz." yanıtını verdi.

ABD Futbol Federasyonu, hazırladığı B Grubu fikstüründe İran bayrağını, İslam Cumhuriyeti amblemi olmadan, üzerinde oynanmış şekilde sosyal medyada yayınlamış, İran, ABD’yi FİFA’ya şikayet etmişti.

abd iran 2022 Dünya Kupası