İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) final heyecanı yaşanıyor. Finalde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geliyor. Peki İspanya İngiltere maçı hangi kanalda? İspanya İngiltere maçı TRT 1 canlı izle! TRT 1 EURO 2024 finali canlı maç izle...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) final maçının heyecanı yaşanıyor. 14 Haziran'da başlayan EURO 2024'ün finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı kazanan takım mutlu sona ulaşacak ve EURO 204'ün şampiyonu olacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te maçlar Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynandı.

4'erli 6 gruba ayrılan 24 takımdan grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçildi.

İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın - Resim : 1

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre; B Grubu'nda İspanya ve İtalya; C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka; D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika; F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye ilk 2 sırayı alarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. En iyi 4 grup üçüncüsü olmayı başaran Hollanda, Gürcistan, Slovakya ve Slovenya da son 16 turuna yükseldi.

EURO 2024'te son 16 turunda İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

EURO 2024'te çeyrek finalde de rakiplerini elemeyi başaran İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda son 4 takım arasına adlarını yazdırmayı başardı.

Futbolseverlerin heyecanla takip ettiği turnuvanın yarı finalinde İspanya-Fransa ve Hollanda-İngiltere karşılaşmaları oynandı. Rakiplerini elemeyi başaran İspanya ve İngiltere, finalde mücadele etme hakkı kazandı.

İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın - Resim : 2

İSPANYA İLE İNGİLTERE FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

EURO 2024'te finalde İspanya ile İngiltere karşılaşacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.

Kazanan taraf 14 Haziran'da başlayan ve bir ay süren Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyonunda şampiyonluğa ulaşacak.

İspanya ile İngiltere, EURO 2024 finaliyle 28. kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 27 müsabakada İspanya 10, İngiltere 13 galibiyet aldı, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Gol sayılarında ise İngiltere'nin üstünlüğü göze çarptı. Şu ana kadar yapılan maçlarda İngiltere 45, İspanya 32 gol kaydetti. İki takım, son olarak Ekim 2018'de UEFA Uluslar Ligi'nde Sevilla'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İngiltere 3-2 kazandı.

İSPANYA DÖRDÜNCÜ, İNGİLTERE İLK ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya dördüncü, İngiltere ilk şampiyonluğunu elde etmeyi amaçlıyor.

Kazandığı 3 şampiyonlukla Almanya ile turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan 2 takımdan biri olan İspanya, adını 5'inci kez finale yazdırdı. Oynadığı 4 finalde 3 kez kupaya uzanan İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de şampiyon olurken, 1984'te ise ikinci oldu. İspanya, son 5 turnuvada üçüncü kez final oynayacak. İspanya, kupayı 4. kez kazanarak en fazla kazanan takım rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek İngiltere, tarihindeki ilk şampiyonluk için sahaya çıkacak. İngilizler, EURO 2020'de Londra'da oynanan final maçında İtalya'ya penaltılarla mağlup oldu.

İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın - Resim : 3

İSPANYA FİNALE NASIL GELDİ?

Zorlu B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile mücadele eden İspanya, 3'te 3 yaparak grubunu lider tamamladı. Tüm grup maçlarını kazanan tek takım olan İspanya, ayrıca kalesini de gole kapatmayı başardı. İspanya, Hırvatistan'ı 3-0, İtalya'yı ve Arnavutluk'u ise 1-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başardı. İspanya, son 16 turunda Gürcistan ile eşleşmişti. Rakibini 4-1 mağlup etmeyi başaran İspanya, adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Almanya ile eşleşen İspanya, 90 dakikası 1-1'lik eşitlikle biten maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Fransa ile karşı karşıya gelen İspanya, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başarak adını EURO 2024 finaline yazdırdı.

İspanya'da, İngiltere ile oynanacak final maçı öncesi herhangi bir cezalı oyuncu bulunmuyor. İspanya'da Pedri sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan bir diğer isim Ayoze Perez'in durumu da maç saatinde belli olacak.

İNGİLTERE FİNALE NASIL GELDİ?

İngiltere; Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile C Grubu'nda yer almıştı. Grupta oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden İngilizler, 5 puanla lider olarak son 16 turuna yükselmişti. İngiltere, bu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol görmüştü. İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yenerken Danimarka ile 1-1, Slovenya ile 0-0 berabere kalmıştı. Son 16 turunda Slovakya ile karşılaşan İngiltere, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. İngiltere, çeyrek finalde İsviçre ile eşleşti. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten karşılaşmada yarı finale yükselen takımı penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibini 5-3 mağlup etmeyi başaran İngiltere, adını yarı finale yazdırdı ve Hollanda'nın rakibi oldu.

Yarı finalde Hollanda ile karşılaşan İngiltere, 1-0 geriye düştüğü mücadelede rakibini 2-1 mağlup ederek EURO 2024'te adını finale yazdırmayı başarmıştı.

İngiltere'de, İspanya ile oynanacak final maçı öncesi herhangi bir cezalı veya sakat oyuncu bulunmuyor.

İspanya İngiltere maçı canlı izle! İspanya İngiltere EURO 2024 final TRT 1 canlı yayın - Resim : 4

İLK 11'LER

İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane

İSPANYA-İNGİLTERE MAÇI CANLI İZLE! İSPANYA-İNGİLTERE TRT 1 EURO 2024 FİNALİ CANLI İZLE!

Fubolseverler İspanya ile İngiltere arasında oynanan EURO 2024 final mücadelesinin hangi kanaldan yayınlandığını araştırıyor. Peki İspanya-İngiltere maçı hangi kanalda? İspanya-İngiltere maçı nasıl izlenir? İşte detaylar...

Saat 22.00'de başlayan ve Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan İspanya-İngiltere EURO 2024 final maçı TRT 1'den yayınlanıyor.

İSPANYA-İNGİLTERE EURO 2024 FİNAL MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EURO 2024 final trt 1 canlı maç izle İspanya ingiltere