İspanya Fransa maçı canlı izle! İspanya Fransa EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan yarı final maçlarıyla devam ediyor. Yarı finalde İspanya ile Fransa karşı karşıya geliyor. Peki İspanya Fransa maçı hangi kanalda? İspanya Fransa maçı TRT 1 canlı izle! TRT 1 EURO 2024 canlı maç izle...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İspanya Fransa maçı canlı izle! İspanya Fransa EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan yarı final maçlarıyla devam ediyor. EURO 2024'ün yarı finalinde birbirinden keyifli maçlar futbolseverlerle buluşuyor.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te maçlar Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynanıyor.

4'erli 6 gruba ayrılan 24 takımdan grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçildi.

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre; B Grubu'nda İspanya ve İtalya; C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka; D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika; F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye ilk 2 sırayı alarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

En iyi 4 grup üçüncüsü olmayı başaran Hollanda, Gürcistan, Slovakya ve Slovenya da son 16 turuna yükseldi.

EURO 2024'te son 16 turunda İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

İspanya Fransa maçı canlı izle! İspanya Fransa EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 1

EURO 2024'te çeyrek finalde de rakiplerini elemeyi başaran İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda son 4 takım arasına adlarını yazdırmayı başardı.

EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

• İspanya-Fransa
• Hollanda-İngiltere

İspanya Fransa maçı canlı izle! İspanya Fransa EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 2

İSPANYA İLE FRANSA ÇEYREK FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

EURO 2024'te yarı finalde İspanya ile Fransa karşılaşacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Slovakya'dan Ivan Kruzliak olacak.

Kazanan taraf final biletini alacak ve Hollanda-İngiltere eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İspanya ile Fransa, A milli takım seviyesinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette geride kalan 36 müsabakanın 16'sını İspanya, 13'ünü ise Fransa kazandı. Yedi mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın attığı 64 gole, Fransa 39 golle karşılık verebildi. İki takım arasında son dönemde yapılan maçlarda ise İspanya'nın bariz üstünlüğü bulunuyor. İspanya, son 16 yıldaki 8 müsabakada 5 maçta galip geldi. İki maçı Fransa kazanırken, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

İSPANYA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Zorlu B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile mücadele eden İspanya, 3'te 3 yaparak grubunu lider tamamladı. Tüm grup maçlarını kazanan tek takım olan İspanya, ayrıca kalesini de gole kapatmayı başardı. İspanya, Hırvatistan'ı 3-0, İtalya'yı ve Arnavutluk'u ise 1-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başardı. İspanya, son 16 turunda Gürcistan ile eşleşmişti. Rakibini 4-1 mağlup etmeyi başaran İspanya, adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde Almanya ile eşleşen İspanya, 90 dakikası 1-1'lik eşitlikle biten maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

İspanya Milli Takımı'nda 2 futbolcu cezası nedeniyle yarı final maçında süre alamayacak. Savunmanın önemli isimleri Dani Carvajal ile Robin Le Normand, çeyrek finaldeki Almanya müsabakasında gördükleri kartlarla cezalı duruma düştü. İspanya'da ayrıca Almanya karşılaşmasında sakatlanan Pedri'nin yanı sıra Nacho ve Ayoze Perez'in durumları maç saatinde netleşecek.

FRANSA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Fransa, şampiyonada, Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele etti. Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından 2. sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, söz konusu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Fransa ilk maçında Avusturya'yı 1-0 mağlup ederken ikinci maçında Hollanda ile 0-0, üçüncü maçında da Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Son 16 turunda Belçika ile eşleşen Fransa, rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

Çeyrek finalde Portekiz ile eşleşen Fransa, 90 dakikası ve uzatmaları 0-0 eşitlikle sona eren mücadelenin penaltı atışlarında rakibini 5-3 yenmeyi başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

Fransa'da yarı final maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

İspanya Fransa maçı canlı izle! İspanya Fransa EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 3

İLK 11'LER

İspanya: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Kolo Muani, Mbappe

İSPANYA-FRANSA MAÇI CANLI İZLE! İSPANYA-FRANSA TRT 1 CANLI İZLE!

Fubolseverler İspanya ile Fransa arasında oynanan EURO 2024 çeyrek final mücadelesinin hangi kanaldan yayınlandığını araştırıyor. Peki İspanya-Fransa maçı hangi kanalda? İspanya-Fransa maçı nasıl izlenir? İşte detaylar...

Saat 22.00'de başlayan ve Münih Futbol Arena'da oynanan İspanya-Fransa maçı TRT 1'den yayınlanıyor.

İSPANYA-FRANSA MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İspanya fransa EURO 2024 canlı maç izle trt 1 yarı final