Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan yarı final maçlarıyla devam ediyor. Yarı finalde Hollanda ile İngiltere karşı karşıya geliyor. Peki Hollanda İngiltere maçı hangi kanalda? Hollanda İngiltere maçı TRT 1 canlı izle! TRT 1 EURO 2024 canlı maç izle...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan yarı final maçlarıyla devam ediyor. EURO 2024'ün yarı finalinde Hollanda ile İngiltere karşı karşıya gelecek. Karşılaşmada tur atlayan takım, finalde İspanya'nın rakibi olacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te maçlar Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynanıyor.

4'erli 6 gruba ayrılan 24 takımdan grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçildi.

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre; B Grubu'nda İspanya ve İtalya; C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka; D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika; F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye ilk 2 sırayı alarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

En iyi 4 grup üçüncüsü olmayı başaran Hollanda, Gürcistan, Slovakya ve Slovenya da son 16 turuna yükseldi.

EURO 2024'te son 16 turunda İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 1

EURO 2024'te çeyrek finalde de rakiplerini elemeyi başaran İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda son 4 takım arasına adlarını yazdırmayı başardı.

EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

• İspanya-Fransa
• Hollanda-İngiltere

Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 2

HOLLANDA İLE İNGİLTERE ÇEYREK FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

EURO 2024'te yarı finalde Hollanda ile İngiltere karşılaşacak. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.

Kazanan taraf final biletini alacak ve İspanya'nın rakibi olarak 14 Temmuz'da Berlin'de şampiyonluk maçına çıkacak.

Hollanda ile İngiltere, A milli takım seviyesinde 23. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette geride kalan 2 müsabakanın 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazandı. Dokuz mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Hollanda'nın attığı 29 gole, İngiltere 31 golle karşılık verebildi. İki takım arasında oynanan son 8 maçın 5'inde 90 dakikalar eşitlikle tamamlandı.

Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 3

HOLLANDA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Hollanda turnuvanın en zorlu gruplarından biri olarak gösterilen D Grubu'nu üçüncü tamamladı. Bu grupta Avusturya, Fransa ve Polonya ile karşılaşan Hollanda, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı. Aldığı 4 puanla üçüncü olan "Portakallar" en iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından yoluna devam etti. Hollanda, gruptaki ilk maçında Polonya'yı 2-1 mağlup etti. Gruptaki ikinci maçında Fransa ile golsüz berabere kalan Hollanda, son maçında ise Avusturya'ya 3-2 mağlup oldu. Son 16 turunda Romanya ile eşleşen Hollanda, bu turda rakibini 3-0 mağlup etmeyi başararak adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Çeyrek finalde Türkiye ile karşılaşan Hollanda, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı ve İngiltere'nin rakibi oldu.

Hollanda'da İngiltere karşılaşması öncesi herhangi bir cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor.

İNGİLTERE ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

İngiltere; Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile C Grubu'nda yer almıştı. Grupta oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden İngilizler, 5 puanla lider olarak son 16 turuna yükselmişti. İngiltere, bu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol görmüştü. İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yenerken Danimarka ile 1-1, Slovenya ile 0-0 berabere kalmıştı. Son 16 turunda Slovakya ile karşılaşan İngiltere, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

İngiltere, çeyrek finalde İsviçre ile eşleşti. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten karşılaşmada yarı finale yükselen takımı penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibini 5-3 mağlup etmeyi başaran İngiltere, adını yarı finale yazdırdı ve Hollanda'nın rakibi oldu.

İngiltere'de Hollanda karşılaşması öncesi herhangi bir cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor.

Hollanda İngiltere maçı canlı izle! Hollanda İngiltere EURO 2024 yarı final TRT 1 canlı yayın - Resim : 4

İLK 11'LER

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Mainoo, Rice, Saka, Bellingham, Foden, Kane

HOLLANDA-İNGİLTERE MAÇI CANLI İZLE! HOLLANDA-İNGİLTERE TRT 1 CANLI İZLE!

Fubolseverler Hollanda ile İngiltere arasında oynanacak EURO 2024 yarı final mücadelesinin hangi kanaldan yayınlanacağını araştırıyor. Peki Hollanda-İngiltere maçı hangi kanalda? Hollanda-İngiltere maçı nasıl izlenir? İşte detaylar...

Saat 22.00'de başlayacak ve BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak Hollanda-İngiltere maçı TRT 1'den yayınlanacak.

HOLLANDA-İNGİLTERE MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EURO 2024 Hollanda ingiltere yarı final trt 1 canlı maç izle