Türk futbolunda skandal: VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu skandal bir olaya imza attı. Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Gaziantep - Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray müsabakasında yaşanan tartışmalı kararlarla ilgili VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı.

TFF, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep - Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray mücadelelerinde yaşanan tartışmalı kararlarla ilgili VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin 'önemli hakem hatası' yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.

RESMİ AÇIKLAMA GÖRÜNTÜ LİNKİ// https://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=39361

Yapılan açıklamanın ardından kamuoyunda, yabancı hakem uygulaması ve yabancı federasyon tartışmaları başladı.
Kulüplerden ardı ardına gelen açıklamalarda eski VAR kayıtlarının da paylaşılması istendi.

TFF'nin ilgili hakemleri ortaya atan ve yalnız bırakan açıklamasıyla birlikte hakemlerin bundan sonraki maçlarda sağlıklı karar alıp alamayacakları tartışma konusu oldu.

Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi böyle bir olayın yaşanması, futbolseverleri üzdü. Türk futbolundaki bu sorunun çözümüne ilişkin, TFF'nin ne yapacağı merak konusu.

TFF beşiktaş sivasspor Galatasaray ​Gaziantep