Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia

Yeni sezon öncesi Avusturya'da kamp çalışmalarını sürdüren Galatasaray, kadro yapılanması kapsamında transferde de önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Son olarak sarı-kırmızılıların, Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ı transfer ettiği iddia edildi. İşte çarpıcı gelişmenin ayrıntıları...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia

Trendyol Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon öncesi hazırlık çalışmaları sürüyor. Milli takımlarında forma giyen oyuncuların izinli olduğu ilk kamp döneminde Cimbom, çalışmalarını Avusturya'nın Linz kenti yakınlarındaki Geinberg kasabasında sürdürüyor.

Okan Buruk yönetiminde kondisyon ve güç depolayan Galatasaray, sezon içerisindeki Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarına hazır hale gelmeyi hedefliyor.

Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia - Resim : 1

Antrenmanlar devam ederken Galatasaray bir yandan da hazırlık maçları oynuyor. Sarı-kırmızılılar son olarak ikinci hazırlık maçında Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf ile karşılaştı. Cimbom, Fortuna Düsseldorf'a 5-2 mağlup oldu. Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi LASK'a 3-2 yenilmişti.

YÖNETİM TRANSFERDE NOKTA ATIŞI YAPMAK İSTİYOR

Futbol takımı hazırlıklarını sürdürürken Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray yönetimi de takıma yapılacak oyuncu transferleriyle ilgili yoğun bir mesai harcıyor.

Okan Buruk'un talepleri doğrultusunda sağ bek ve orta saha transferlerine ağırlık veren Galatasaray'da, yeni gelecek oyuncuların kim olacağı merakla bekleniyor.

Transfer döneminin ilk günlerinde Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Michy Batshuayi'yi renklerine bağlayan Cimbom, daha sonrasında adeta sessizliğe büründü.

Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia - Resim : 2

Sağ bek bölgesi için Rennes'de forma giyen Guéla Doué'nin ismi son zamanlarda sık bir şekilde Galatasaray'la anılsa da transfer henüz sonlandırılamadı. Orta saha bölgesinde de pek çok oyuncunun adı geçerken söz konusu transferlerin en azından 2. kamp dönemine yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Galatasaray yönetimi, son günlerde özellikle sosyal medyada taraftarlarından eleştiriler alıyor. Sarı-kırmızılı futbolseverler, yönetimin transferde geç kaldığı yönündeki düşüncelerini paylaşıyor.

Son olarak Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Hem sağ bekte hem de orta sahada bugün 'Tamam' desek imza atabileceğimiz seçenekler var. Alternatifli ve birbirinden iyi oyuncular var. Hepsiyle ilgili şartları öğrenip karar vermek istediğimiz için hala birine 'Tamam' demedik. Görüştüğümüz oyuncuların tamamı ya EURO 2024'te veya Kupa Amerika'da oynadı ya da kendi takımlarıyla kampta. Bu oyuncuların hiçbiri boşta, antrenmansız değil." ifadelerini kullanmıştı.

GALATASARAY'DA İLKAY GÜNDOĞAN BOMBASI

Yeni sezon planlamaları doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da son olarak önemli bir isim daha ortaya atıldı.

Radyo Gol'de açıklamalarda bulunan gazeteci Ferudun Niğdelioğlu, Galatasaray'ın Barcelona'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ın transferini tamamladığını iddia etti.

Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia - Resim : 3

Transferle ilgili konuşan Niğdelioğlu, "İlkay Gündoğan Galatasaray'da! Bitti, geçmiş olsun. Sosyal medyada 'Gelirse etek giyerim.' diyenler var. İlkay Gündoğan helikopterle indiğinde görürsünüz." dedi.

7 sezon İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen ve burada kaptanlığa kadar yükselen İlkay Gündoğan, geçtiğimiz sezon başında La Liga ekiplerinden Barcelona'ya bedelsiz olarak transfer olmuştu.

Barcelona'da tüm kulvarlarda 45'i ilk 11 olmak üzere 51 maça çıkan İlkay, bu maçlarda 5 gol ve 14 asistlik performansla takımına katkı vermişti.

Galatasaray'da İlkay Gündoğan bombası! Yıldız oyuncu sarı-kırmızılılara geliyor! İşte transferle ilgili ortaya atılan o iddia - Resim : 4

2011 yılından bu yana Almanya Milli Takımı'nın da formasını giyen ve son olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da (EURO 2024) takım kaptanlığı yapan İlkay Gündoğan, milli forma altında çıktığı 62 maçta 16 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray transfer İlkay Gündoğan son dakika