Galatasaray, Jelert'i kadrosuna kattı! 21 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı

Galatasaray, sağ bek transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, Danimarka'nın Kopenhag takımından 21 yaşındaki futbolcu Elias Jelert ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Yapılan açıklamada Kopenhag'a 3 sezona yayılmış 6 eşit taksitte 9 milyon avro transfer bedeli ödeneceği belirtildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Galatasaray, Jelert'i kadrosuna kattı! 21 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı

Galatasaray, uzun süredir uğraş verdiği sağ bek transferinde mutlu sona ulaştı. Transfer sezonunun başından bu yana pek çok isimle görüşen sarı-kırmızılılar, özellikle Rennes takımında forma giyen Guela Doue transferini bitirme aşamasına gelmişti.

Transferin son aşamasında ortaya çıkan pürüzlerden ötürü bu transferden vazgeçtiklerini açıklayan sarı-kırmızılılar, Kopenhag'ın 21 yaşındaki Danimarkalı oyuncusu Elias Jelert'i gündemine almıştı.

Galatasaray, bu transfer için Kopenhag ve Jelert ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılardan Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, elert ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.

Galatasaray, Jelert'i kadrosuna kattı! 21 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı - Resim : 1

Yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Elias Jelert Kristensen ve kulübü Kopenhag ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 6 eşit taksitte 9 milyon avro transfer bedeli ödenecektir." denildi.

Elias Jelert'e ödenecek yıllık ücretin de detaylarına yer verilen açıklamada, "Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre futbolcumuza 2024-2025 sezonu için net 900 bin avro, 2025-2026 sezonu için net 1 milyon avro, 2026-2027 sezonu için net 1 milyon 100 bin avro, 2027-2028 sezonu için net 1 milyon 200 bin avro ve 2028-2029 sezonu için net 1 milyon 350 bin avro sezonluk ücret ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

Danimarkalı futbolcu, Kopenhag'da 21'i UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi olmak üzere toplam 97 resmi maça çıktı.

Galatasaray'da Elias Jelert'in transfer edilmesiyle kulüp tarihinde kadroya katılan yabancı futbolcu sayısı 203'e yükseldi.

ELIAS JELERT, AVUSTURYA KAMPINA KATILDI

Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert, sarı-kırmızılı takımın Avusturya kampına dahil oldu.

21 yaşındaki sağ bek, önce uçakla Avusturya'nın Salzburg kentine, ardından da kara yoluyla Steiermark eyaletinin Liezen bölgesindeki Irdning kasabasına geldi.

Galatasaray, Jelert'i kadrosuna kattı! 21 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı - Resim : 2

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu ile Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün eşlik ettiği Jelert'i kamp otelinde, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Güneş, Danimarkalı futbolcu Victor Nelsson ile kulüp yetkilileri karşıladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada ise otelde kulüp başkanı Dursun Özbek ile teknik direktör Okan Buruk'un Jelert'e "Hoş geldin" diyerek başarı dilediği bildirildi.

Galatasaray transfer Elias Jelert