Galatasaray, Jelert transferini açıkladı! Sarı-kırmızılılar yeni sağ bekine kavuştu

Galatasaray, transferdeki uzun süreli sessizliğini bozdu. Sarı-kırmızılılar, sağ bek mevkisine Kopenhag'dan Elias Jelert'i transfer etti. Cimbom, transferle ilgili görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Galatasaray, Jelert transferini açıkladı! Sarı-kırmızılılar yeni sağ bekine kavuştu

Trendyol Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Transfer sezonuna ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sözleşmesi sona eren golcü futbolcusu Michy Batshuayi'yi kadrosuna katarak hızlı bir giriş yapan sarı-kırmızılılar daha sonra adeta sessizliğe büründü.

Transferde öncelikli hedeflerini sağ bek ve orta saha olarak belirleyen sarı-kırmızılılar, birçok futbolcuyla uzun süreli görüşmeler gerçekleştirdi. Sağ bek bölgesine Rennes'den Guela Doue'yi katmaya çok yaklaşan Galatasaray, transferin son günlerinde yaşanan pürüzlerden ötürü Doue'yi almaktan vazgeçti.

Galatasaray'ın Doue transferinde masadan kalkmasından sonra gözler hangi oyuncunun takıma katılacağına çevrilmişti. Geçtiğimiz hafta Danimarka kulübü Kopenhag, sağ bek ve sol bek mevkisinde forma giyen futbolcuları Elias Jelert için Galatasaray'dan resmi teklif aldıklarını ve görüşmelerin sürdüğünü duyurmuştu.

Doue transferinin rafa kalkmasıyla birlikte Galatasaray, Kopenhag'dan Jelert'i kadrosuna katmak için temaslarını sıklaştırdı. Kopenhag, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla, Jelert'in transferi için Galatasaray ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Galatasaray, Jelert transferini açıkladı! Sarı-kırmızılılar yeni sağ bekine kavuştu - Resim : 1

GALATASARAY, JELERT TRANSFERİNİ RESMEN AÇIKLADI

Kopenhag'ın Jelert ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından gözler Galatasaray'ın yapacağı KAP açıklamasına çevrilmişti.

Sarı-kırmızılılar, Elias Jelert'in transferi için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Elias Jelert Kristensen’in transferi konusunda futbolcu ve kulübü F.C. København ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kopenhag altyapısından yetişen ve 2021'de profesyonel olan Jelert, Danimarka ekibiyle toplam 97 maça çıkıp 1 gol 6 asiste imza attı.

Jelert geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı 2 maçta da oynamıştı.

Elias Jelert Galatasaray transfer son dakika