Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Onvo Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi Icardi ve Osimhen'in golleriyle 3-0 kazandı. Bu sonuçla puanını 25'e yükselten Galatasaray liderliğini sürdürdü.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı

Trendyol Süper Lig'de heyecan 9. hafta maçlarıyla devam ediyor. Haftanın sonucu merakla beklenen maçlarından birinde Galatasaray, deplasmanda Onvo Antalyaspor'a konuk oldu.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Galatasaray öne geçti. Mertens'in sağ köşeden kullandığı kornerden gönderdiği topla ceza sahasında buluşan Icardi, kafayla meşin yuvarlağı kaleci Piric'in solundan ağlarla buluşturdu skor 1-0 oldu.

İlk yarının kalan bölümünde karşılıklı ataklar gerçekleşirken oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaran Galatasaray, ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle tamamladı.

Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı - Resim : 1

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Mücadelenin 52. dakikasında unus Akgün'ün ceza sahası sol çaprazdan pasında topla buluşturduğu Icardi, kaleci Piric'in solundan meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak karşılaşmadaki ikinci golünü attı ve skoru 2-0'a getirdi.

Galatasaray maçın kalan bölümünde de üstün oyununu sürdürdü. Oyuna sonradan giren Osimhen'in 80. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

90+2. dakikada Galatasaray, Osimhen ile farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan serbest vuruş kullanan Ziyech'in ortasında top, yerden sekti. Sırtı kaleye dönük pozisyonda Osimhen, röveşatayla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-0'a getirdi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca Galatasaray, Onvo Antalyaspor deplasmanında Icardi ve Osimhen'in golleriyle kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı - Resim : 2

DEPLASMANDA SERİ GALİBİYET REKORU

Galatasaray, Onvo Antalyaspor karşılaşmasını 3-0 kazanarak Süper Lig tarihindeki 13 maçlık en uzun deplasman serisi rekoruna ulaştı.

Geçen sezonun son 9 deplasman maçını kazanan Galatasaray, bu sezon da dış sahadaki 4 müsabakayı kayıpsız geçti. Dış sahada 13 maçlık galibiyet serisi yakalayan "Cimbom", Süper Lig rekoruna imza attı.

Antalya'ya dış sahada 12 maçlık galibiyet serisiyle gelen Galataray, rekoru Fenerbahçe ile paylaşıyordu.

LİGDE 10 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Puanını 25'e çıkarıp liderliğini sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı.

Ligde son yenilgisini geçen sezonun 37. haftasında sahasında Fenerbahçe karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sezonu deplasmandaki Konyaspor galibiyetiyle tamamladı.

Bu sezon çıktığı 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu süreçte 8 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı - Resim : 3

ICARDI VE OSIMHEN YILDIZLAŞTI

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Onvo Antalyaspor maçında 2 gol attı. Takımının Antalya'da kazanmasına önemli katkı sunan Icardi, Süper Lig'de bu sezon 4 gole ulaştı.

Sarı-kırmızıların Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen de Antalyaspor maçına röveşata golüyle damga vurdu. Osimhen, bu sezon sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de 3 gol atma sevinci yaşadı.

"GALİBİYETLE DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, ilk golü erken attıklarını 2-0'dan sonra daha da rahatladıklarını ve 3-0'ı da çok güzel bir golle yakaladıklarını dile getirdi.

"Antalya'dan galibiyetle döndüğümüz için çok mutluyuz." diyen Okan Buruk, Beşiktaş derbisinden önce UEFA Avrupa Ligi'nde İsveç temsilcisi Elfsborg ile maçları olduğuna dikkati çekerek öncelikle Avrupa maçını düşündüklerini dile getirdi.

Elfsborg karşılaşmasından sonra Beşiktaş maçına hazırlanacaklarını aktaran Okan Buruk, "Zorlu bir maç. Beşiktaş maçı da. Şampiyonluk yarışı içerisindeki takımların puan kaybına tahammülü yok. Beşiktaş maçında kendi sahamızda oynayacağız, kazanmak istiyoruz. Kazanmak için her zaman olduğu gibi iyi bir çaba sarf edeceğiz. İlk başta hedefimiz, Elfsborg maçı. Avrupa Kupası'nı biraz daha ön plana aldık. Ona hazırlanacağız. Orada kazanıp, oradaki yolumuza da iyi bir şekilde devam etmeye çalışacağız." dedi.

Galatasaray, Antalya'dan 3 puanla döndü! Sarı-kırmızılılar yıldızlarıyla kazandı - Resim : 4

OKAN BURUK'TAN OSIMHEN AÇIKLAMASI

Okan Buruk, övgüyle bahsettiği Nijeryalı oyuncu Victor Osimhen'in çok profesyonel, çok uyumlu, Galatasaray'da çok mutlu, Mauro Icardi ile anlaşmaların da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kadro zenginliğinin tatlı zorluğuna değinen Okan Buruk, Galatasaray'ın başarısı için en iyi kim oynayacaksa formayı alıp onun sahaya çıktığını vurguladı.

Bazen çok sıkışık takvim içerisinde değişiklikler de yaptıklarını anlatan Okan Buruk, "Bazen oyuncu dinlendireceğiz ama benim için önemli olan bu kadronun daha iyi olması. Yani hiç oyuncum olmasaydı, o zaman benim için daha zordu. O yüzden yani bu tatlı bir zorluk, güzel bir zorluk. Onları mutlu etmemiz gerekiyor. Gerçekten oyuncuların psikolojileri de çok önemli. Oynayıp, oynamamak onların için bazen mutlu veya mutsuz bütün hayatlarını etkileyebiliyor. O yüzden bu formayı paylaştıracağız. Ben adaletli olduğuma ve adaletli davrandığıma da inanıyorum. Öyle olmaya çalışıyorum." dedi.

Saha zemini nedeniyle iki takımdan birer futbolcunun sakatlandığına değinen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, sol kanatta oynayan Yunus Akgün'ün sahanın en iyilerinden olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Galatasaray antalyaspor Trendyol Süper Lig Mauro Icardi Victor Osimhen