Gabriel Sara kimdir? Galatasaray'ın Sara'yı transfer ettiği iddia edildi

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gözler orta sahaya alınacak isme çevrildi. Sarı-kırmızılıların, Norwich City'de forma giyen Gabriel Sara'yı kadrosuna kattığı iddia edildi. Peki Gabriel Sara kimdir? Gabriel Sara kaç yaşında? İşte Gabriel Sara transferinin ayrıntıları...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Gabriel Sara kimdir? Galatasaray'ın Sara'yı transfer ettiği iddia edildi

Trendyol Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları sürüyor.

Şampiyon kadrosunu korumayı başaran Galatasaray, eksik bölgelere takviye yapmak için görüşmelerine devam ediyor. Transfer sezonunun ilk günlerinde ezeli rakibi Fenerbahçe'den Michy Batshuayi'yi bedelsiz olarak kadrosuna katan Galatasaray, daha sonra transferde uzun süreli bir sessizliğe bürünmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Kopenhag'ın sağ beki Elias Jelert'i transfer eden Cimbom'da gözler uzun süredir beklenen orta saha transferine çevrilmiş durumda.

Gabriel Sara kimdir? Galatasaray'ın Sara'yı transfer ettiği iddia edildi - Resim : 1

Geçtiğimiz sezonun başından bu yana Torreira'nın yanına yüksek kalitede bir oyuncu transfer etmek isteyen Galatasaray'da, bu transfer döneminde pek çok isim gündeme geldi. Sarı-kırmızılılar birçok oyuncuyla temaslarını sürdürürken son olarak Norwich City'de forma giyen Brezilyalı orta saha Gabriel Sara'nın transferinin bitmeye yakın olduğu belirtiliyor.

"GABRİEL SARA, GALATASARAY'DA" İDDİALARI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Gazeteci Ali Naci Küçük, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Galatasaray'ın Gabriel Sara ile anlaştığını iddia etti.

Ali Naci Küçük yaptığı paylaşımda, " Okan Buruk, atletik ve hızlı bir orta saha oyuncusu istemişti... Gabriel Sara, Galatasaray için doğru bir tercih oldu... Premier Lig ekiplerinin elinden Gabriel Sara’yı çekmek nereden baksanız büyük iş... Bonservisi bonuslarla birlikte 25 milyon euroya yakınmış... Gabriel Sara, Galatasaray’a hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Gabriel Sara kimdir? Galatasaray'ın Sara'yı transfer ettiği iddia edildi - Resim : 2

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu da yaptığı paylaşımda, "Galatasaray ve Norwich City, Gabriel Sara transferi için anlaşmaya vardı! Galatasaray, Gabriel Sara'yı İstanbul'a getirmek için bazı havacılık şirketleriyle görüşmelere başladı. Sağlık kontrolü için kısa sürede Sara'yı İstanbul'a getirmeyi hedefliyorlar." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Süleyman Rodop da Sara transferiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Süleyman Rodop paylaşımında, "8 numara sahinini buldu... Galatasaray Norwich City'nin orta saha futbolcusu Gabriel Sara ve kulübü ile her konuda anlaştı. İş resmi imzaya kaldı...Galatasaray Norvich City'e Sara için 18 milyon euro ödeyecek..." dedi.

Gazeteci Ertan Süzgün de Gabriel Sara transferi ile ilgili yaptığı paylaşımda Galatasaray'ın oyuncunun kendisiyle ve kulübüyle anlaşma sağladığını açıkladı. Ertan Süzgün paylaşımında, "Galatasaray, Gabriel Sara için uçuş programı ayarlıyor. Brezilyalı oyuncunun bugün İstanbul’da olması için yoğun bir çaba var. Galatasaray, Gabriel Sara ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Bonservis bedeli 20 milyon Euro altında (3 yıl ödeme planı taksitlerle). Yıllık maaş: 2.2 - 2.5 milyon Euro seviyeleri." ifadelerini kullandı.

Gabriel Sara kimdir? Galatasaray'ın Sara'yı transfer ettiği iddia edildi - Resim : 3

GABRİEL SARA KİMDİR?

Gabriel Sara 26 Haziran 1999 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. Kariyerine Brezilya ekiplerinden Sao Paulo'da başlayan Gabriel Sara, burada forma giydiği 113 maçta 17 gol atarken 8 de asist yaptı.

Gabriel Sara, 2022-2023 sezonu başında 10,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiltere'nin Championship ekiplerinden Norwich City'ye transfer oldu. Burada forma giydiği 96 maçta 21 gole imza atan Sara, 17 de asist yaptı.

Gabriel Sara geçen sezon Norwich City'de 53 resmi maça çıktı. Sara, bu müsabakalarda 14 gol atarken, 13 kez de asist yaptı.

Norwich City ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi olan 25 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gözüküyor.

Galatasaray transfer son dakika Gabriel Sara