Ferhat Gündoğdu yeniden MHK Başkanı

Hacıosmanoğlu'nun TFF başkanlığı döneminde başlayan değişiklikler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığına daha önce bu görevi üstlenen Ferhat Gündoğdu, iki yıl aradan sonra yeniden atandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Ferhat Gündoğdu yeniden MHK Başkanı

MHK başkanlığına kimin getirileceği merakla beklenirken, Ferhat Gündoğdu’nun tekrar bu göreve atanması büyük bir sürpriz oldu. Gündoğdu, geçmişte görev yaptığı dönemde Cüneyt Çakır gibi önemli isimlerin de bulunduğu 13 hakemi klasman dışında bırakarak dikkat çekmişti.

Türk futbolunda "8 Mart kararları" olarak bilinen ve Süper Lig'de klasman düşürülen hakemlerin isimleri şu şekildeydi: Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus, Hüseyin Göcek, Abdülkadir Bitigen, Halis Özkahya, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Mustafa Öğretmenoğlu, Tugay Kaan Numanoğlu, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge.

FERHAT GÜNDOĞDU KİMDİR?

MHK Başkanı olarak göreve getirilen Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi aldı. 2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisansüstü eğitimini tamamladı. 2014 yılında ise Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktora yaptı. Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapmış, 19 Ekim 2021'de Metin Tokat'ın istifası sonrası MHK üyesi olarak atanmış ve 17 Nisan 2022'de görevinden istifa etmişti.

Merkez Hakem Kurulu seçim