Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Sarı-lacivertliler 3. eleme turunda Lille ile mücadele edecek

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş karşılaşmasında İsviçre'nin Lugano ekibi ile Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk maçı 4-3 kazanmayı başaran Fenerbahçe, rövanşta da rakibini 2-1 mağlup ederek adını 3. eleme turuna yazdırdı ve Fransa ekibi Lille'in rakibi oldu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Sarı-lacivertliler 3. eleme turunda Lille ile mücadele edecek

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş karşılaşmasında İsviçre'nin Lugano takımı ile İstanbul'da Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İlk maçı Fenerbahçe'nin 4-3 kazandığı eşleşmenin ikinci maçına etkili başlayan taraf konuk ekip Lugano oldu. İsviçre temsilcisi, 7. dakikada Mahmoud'un golüyle öne geçti. Lugano, golün ardından üst üste yakaladığı 2 pozisyonu da değerlendiremedi.

FRED SAKATLANARAK KENARA GELDİ

Fenerbahçe'nin önemli oyuncularından Fred, karşılaşmanın 26. dakikasında talihsiz bir sakatlık yaşadı. 31. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalan Brezilyalı futbolcu yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

Fenerbahçe, mücadelede ilk pozisyonunu 41. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile yakalayabildi. Sarı-lacivertliler, söz konusu pozisyonu değerlendiremedi ve ilk yarı misafir takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Sarı-lacivertliler 3. eleme turunda Lille ile mücadele edecek - Resim : 1

FENERBAHÇE GALİBİYETLE TUR ATLADI

İkinci yarıya daha istekli başlayan Fenerbahçe, ön bölgede daha fazla görüldü. Üst üste duran top fırsatları yakalayan sarı-lacivertliler, 59. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın etkili ortasında Edin Dzeko ile beraberliği yakaladı.

Atak oyununu sürdüren Fenerbahçe, 72. dakikada yine bir duran top pozisyonunda Çağlar Söyüncü ile direğe takıldı. Uzatma dakikalarında Sebastian Szymanski ile bir gol daha bulan Fenerbahçe, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırdı.

DZEKO GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Edin Dzeko, sezona gol yollarında etkili başladı.

Lugano ile deplasmanda oynanan ve 4-3 kazanılan müsabakada hat-trick yapan Dzeko, rövanşta da takımına beraberliği getiren gole imza attı. Dzeko, 2 maç sonunda 4 gole ulaştı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı! Sarı-lacivertliler 3. eleme turunda Lille ile mücadele edecek - Resim : 2

KRUNIC YERİNE MERT HAKAN HAMLESİ

Fenerbahçe'de Jose Mourinho, ikinci yarıya önemli bir oyuncu değişikliğiyle başladı.

İlk yarıda etkili bir performans sergileyemeyen ve tepki çeken Krunic, devre arasında oyundan alındı. Portekizli teknik adam, Krunic'in yerine Mert Hakan'ı sahaya sürdü.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ LILLE

İsviçre temsilcisi Lugano'yu elemeyi başaran Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak.

Fenerbahçe ile Lille arasındaki eşleşmenin ilk maçı 6 Ağustos Salı günü Fransa'da oynanacak. Karşılaşmanın rövanşı ise 13 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

fenerbahçe şampiyonlar ligi Lille