Fenerbahçe, Lille karşısında tur peşinde! Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka şansı yok

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında bugün Lille ile Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek. İlk maçta rakibine deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, saat 20.00'de başlayacak mücadelede kendisini play-off turuna taşıyacak skoru almaya çalışacak.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Fenerbahçe, Lille karşısında tur peşinde! Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka şansı yok

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu maçlarında rövanş heyecanı yaşanıyor. Bu turda mücadele eden Jose Mourinho'lu Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Fransa'nın Lille takımını Ülker Stadı'nda ağırlayacak.

Saat 20.00'de başlayacak müsabakayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek. Sanchez'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapacak. Maçta dördüncü hakemlik görevini ise Guillermo Cuadra üstlenecek.

Fenerbahçe, Lille karşısında tur peşinde! Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka şansı yok - Resim : 1

FENERBAHÇE'NİN TUR İHTİMALLERİ

Fenerbahçe, Lille karşısında 2 ve daha farklı her türlü galibiyette adını bir üst tura yazdıracak.

Lille'in galibiyeti ve beraberliğin Fransız ekibini play-off'a taşıyacağı eşleşmede, 1 farklı Fenerbahçe galibiyeti halinde ise maç uzayacak.

15'er dakikalık 2 uzatma devresinde skorun değişmemesi durumunda ise turu geçen ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

FENERBAHÇE'NİN OLASI RAKİPLERİ

Fenerbahçe, Lille'i geçmesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta, rövanşı ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapacak.

Fenerbahçe, bu rakibini de geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalacak.

Sarı-lacivertliler, Lille'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe, Lille karşısında tur peşinde! Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka şansı yok - Resim : 2

FENERBAHÇE'NİN KADROSU

Fenerbahçe'nin Lille maçı öncesi UEFA kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri.

AVRUPA'DA 274. MAÇ

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Lille takımını ağırlayacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 274. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 273 müsabakada 109'ar galibiyet ve mağlubiyet yaşarken, 55 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde 390 gol gördü.

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 38. maçını oynayacak. Şampiyonlar Ligi elemelerindeki 37 karşılaşmada 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 yenilgi yaşayan sarı-lacivertli ekip, 55 gol attı, kalesinde 45 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, Lille karşısında tur peşinde! Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka şansı yok - Resim : 3

15 SEZONDUR ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE HASRET

Fenerbahçe, 15 sezondur Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamıyor.

En son 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yer alan sarı-lacivertli takımın, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterebilmesi için 2 rakibini daha geçmesi gerekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında grup aşamasında ter döktü.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

fenerbahçe Lille şampiyonlar ligi