Fenerbahçe, En-Nesyri'yi transfer etti! Türk futbol tarihinin bonservis rekoru kırıldı! İşte Fenerbahçe'nin En-Nesyri için ödeyeceği miktar

Fenerbahçe, forvet hattını önemli bir isimle güçlendirdi. Sarı-lacivertliler, Sevilla'dan Youssef En-Nesyri'yi transfer ettiğini resmen açıkladı. Fenerbahçe, En-Nesyri için Sevilla'ya ödenecek bonservis bedelini de duyurdu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Fenerbahçe, En-Nesyri'yi transfer etti! Türk futbol tarihinin bonservis rekoru kırıldı! İşte Fenerbahçe'nin En-Nesyri için ödeyeceği miktar

Geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Galatasaray'ın 2 puan arkasında 2. sırada tamamlayarak şampiyonluk hasretini 10 yıla çıkaran Fenerbahçe, yeni sezona iddialı bir giriş yapmak için kolları sıvadı.

Teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayıran sarı-lacivertliler, teknik direktörlük görevine dünyaca ünlü Portekizli isim Jose Mourinho'yu getirdi. Jose Mourinho'ya güçlü bir kadro teslim etmek isteyen Başkan Ali Koç ve yönetimi, transferde düğmeye bastı.

Fenerbahçe, En-Nesyri'yi transfer etti! Türk futbol tarihinin bonservis rekoru kırıldı! İşte Fenerbahçe'nin En-Nesyri için ödeyeceği miktar - Resim : 1

5 YENİ OYUNCU TAKIMA KATILDI

Transfere hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak forma giyen Çağlar Söyüncü ve Rade Krunic'in bonservislerini aldı.

Jose Mourinho ile mutlak şampiyonluk hedefleyen sarı-lacivertliler; Levent Mercan, Cenk Tosun, Oğuz Aydın, Allan Saint-Maximin'i kadrosuna kattı.

Fenerbahçe, son olarak Sevilla'da forma giyen Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin transferini de resmen duyurdu.

Fenerbahçe, En-Nesyri'yi transfer etti! Türk futbol tarihinin bonservis rekoru kırıldı! İşte Fenerbahçe'nin En-Nesyri için ödeyeceği miktar - Resim : 2

EN-NESYRİ İÇİN REKOR BONSERVİS ÖDENECEK

Fenerbahçe'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Fenerbahçe'nin, En-Nesyri transferi için Sevilla'ya 19 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği bildirildi.

Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Sevilla Kulübüne toplam transfer bedeli olan 19 milyon 500 bin avro 4 sene içerisinde 8 taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin En-Nesyri transferi böylece Türk kulüpleri tarafından bir oyuncu için ödenen en yüksek bonservis bedeli olarak tarihe geçti. Bu rekor daha önce 2000 yılında 17 milyon euro ile Porto'dan Galatasaray'a transfer olan Jardel'e aitti.

EN-NESYRİ İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Fenerbahçe, Sevilla'dan transfer ettiği Faslı forvet oyuncusu Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreninde, Youssef En-Nesyri'nin yanı sıra, Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Acun Ilıcalı, "Youssef En-Nesyri, Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek futbolcusu oldu." dedi. Transfer sürecinin uzun sürdüğünü belirten Ilıcalı, bu tip çalışmaların belli bir gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğini belirterek. "Mario (Branco) ile birlikte oyuncuyla 3-4 hafta önce görüştüğümüzde, bize karşı sıcaklığını hissettirdi ve çabuk bir şekilde anlaştık." ifadelerini kullandı.

Futbolcuyu 20 milyon avronun altında (19,5 milyon avro) bir bonservisle kadroya kattıklarını belirten Ilıcalı, "Fenerbahçe, Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosuna sahip. Hocamızın takdiriyle başka eksiklerimizi de tamamlayacağız." diye konuştu.

Sevilla'ya 19 milyon 500 bin avro bonservis bedelinin 4 yıl içinde 8 taksitle ödenecek olması hakkında Ilıcalı, "Ben de şaşırıyorum. Başkanımız, 'Böyle olursa transfer gerçekleşir.' diyor. Ben de takdirle seyrediyorum. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyoruz diyebilirim. Karşı tarafa çok negatiften başlayınca, iknada başarılı oluyoruz. Benim de kulübüm var ama bu konularda böyle değilim." şeklinde konuştu.

Kadrodaki oyunculara teklif gelip gelmediği konusunda, geçen sezon takımın ligde 99 puan topladığını hatırlatan Ilıcalı, "Bu puanı toplamış bir takımın oyuncularını yollamalı mıyız? Bu konuda başkanımızın önderliğinde, aklımızın almayacağı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayacağız. Ferdi'ye 30 milyon avro bile bizi heyecanlandırmıyor." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ise En-Nesyri transferinden duyduğu memnuniyeti aktararak, "Bu kalitede bir futbolcuyu bu kadar erken getirebildiğimiz için çok mutluyum. Çünkü biz UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri oynuyoruz ve transfer 1,5 ay sonra kapanacak. Transferlerimizin yüzde 95'ini tamamladık." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, En-Nesyri'yi transfer etti! Türk futbol tarihinin bonservis rekoru kırıldı! İşte Fenerbahçe'nin En-Nesyri için ödeyeceği miktar - Resim : 3

EN-NESYRİ'DEN TRANSFERİYLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Faslı oyuncu Youssef En-Nesyri, imza törenindeki konuşmasında, "Burada olduğun için gerçekten çok memnunum. Çok uzun bir zamandır takip ettiğim harika bir takıma geldim. Umarım her şey yolunda gider. Ben sahada elimden geleni vereceğim. Umarım taraftarımızı memnun ederiz." dedi.

Faslı golcü, başka transfer teklifleri de aldığını dile getirerek, "Benimle ilgilenen pek çok takım vardı ama Fenerbahçe'ye geldiğim için çok memnunum. Kulüpler arası görüşmeler nedeniyle süreç uzadı." diye konuştu.

Ülker Stadı'nda 16 Mart 2023'te Sevilla formasıyla Fenerbahçe'ye karşı UEFA Avrupa Ligi maçında oynadığının hatırlatılması üzerine En-Nesyri, "İki sezon önce burada oynamıştık. Taraftarın desteğini görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Atmosferi sevmiştim. İnşallah bana da gösterdikleri sevginin karşılığını veririm. İspanya dışındaki ilk senem olacak ama işime konsantre olup, elimden gelenin en iyisini yapacağım." ifadelerini kullandı.

Youssef En-Nesyri, imza töreni sonunda kendisiyle özdeşleşmiş olan gol sevincini yaparak basın mensuplarına poz verdi.

fenerbahçe transfer rekor Youssef En-Nesyri