Fatih Tekke Batı'ya ders verdi

Eski millî futbolcu Fatih Tekke, Rus Milli Takımının uluslararası turnuvalardan dışlanmasına karşı çıktı. Tekke, "Maç öncesi 'Irkçılığa Hayır' pankartı açıldığını görüyoruz ama Rusya cezalandırılıyor. Futbol, savaş değil. Türkiye, Rusya ile maç yapabilir” dedi.

Batı dünyası NATO’nun genişlemesini silahla önleyen Rusya’ya karşı ırkçı tutumunu sürdürüyor. Bosna Hersek milli takımından bazı oyuncular, Rus Futbol Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmak istemedi. Eski Türk Milli Takımı futbolcusu Fatih Tekke, yeşil sahalarda Rusya’ya karşı yürütülen ırkçı kampanyaya tepki gösterdi.

Tekke'nin değerlendirmeleri 'Spor Ekspres' adlı Rus internet sitesine yayınlandı. Fatih Tekke, “Her maçtan önce“ ırkçılığa hayır ”diyorlar ve aynı zamanda Rusya'yı cezalandırıyorlar” dedi.

Futbolun özü saygıdır. Televizyonu açıyorsunuz ve gördüğünüz her maç öncesi “ırkçılığa hayır” diyorlar. Futbol insanları bir araya getirmek için vardır, tersi değil. Aynı zamanda Rusya da cezalandırılıyor. Doğru değil.

“Türkiye Rusya ile dostluk maçı oynamayı kabul eder mi?” Zenit’in eski başarılı forveti Fatih Tekke, bu soruya yanıt verdi. Futbolun savaş olmadığını belirten Tekke, Türkiye’nin Rusya ile maç yapabileceğini söyledi.

“FUTBOL SAVAŞ DEĞİLDİR”

Türkiye’nin Rusya ile dostluk maçı oynaması oldukça mümkün. Futbol savaş değildir. Bu bir oyun. Herkes oyunları sever: futbol, basketbol, hentbol. Bunun için insanları cezalandıramazsınız. Hayatta veya siyasette bazı yanlış şeyler yapabilirsiniz ama bu insanların futbolu daha az sevmesini sağlamaz.

Bosna-Hersek milli takımından bazı oyuncular, Rus takımıyla hazırlık maçına katılmaya karşı olduklarını açıklamıştı. Rusya ile Bosna-Hersek takımları arasındaki milli karşılaşma 19 Kasım'da St. Petersburg'da yapılacak.