EURO 2024'te ilk yarı final eşleşmesi belli oldu! İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek

EURO 2024'te ilk yarı final mücadelesi netleşti. Almanya'yı uzatmalarda yenmeyi başaran İspanya ve Portekiz'i penaltılarla mağlup eden Fransa, yarı finalde eşleşti. İspanya-Fransa yarı final mücadelesi, 9 Temmuz Salı günü Almanya'nın Münih kentinde oynanacak.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
EURO 2024'te ilk yarı final eşleşmesi belli oldu! İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final maçlarının heyecanı yaşanıyor.

Turnuvanın son 16 turunda Danimarka'yı eleyen Almanya ve Gürcistan'ı saf dışı bırakan İspanya çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena'da yapılan maçın ilk yarısında iki takım da savunma güvenliğini elden bırakmadan gol aradı. İki ekip de girdiği nadir pozisyonlarda ya etkili şutlar çıkartamadı ya da kalecileri geçemedi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya İspanya daha iyi başladı. İspanyollar, karşılaşmanın 51. dakikasında Dani Olmo'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra tüm riskleri alan Almanya, rakip kalede baskı kurdu. Pozisyonlar üreten ev sahibi takım, aradığı golü 89. dakikada Florian Wirtz'in ayağından buldu. Normal süre 1-1 beraberlikle sonuçlanınca 15'er dakikalık 2 uzatma devresine geçildi.

Gol sesinin çıkmadığı ilk uzatma bölümünde Almanya daha etkili oynayan ve pozisyonlar üreten takım oldu. İkinci uzatma da çekişmeli geçti. Normal sürenin son dakikasında yediği golle maçın uzamasına engel olamayan İspanya, uzatmanın son dakikasında Mikel Merino'nun kaydettiği golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla İspanya adını yarı finale yazdırırken, Almanya ev sahibi olduğu organizasyona çeyrek finalde veda etti.

İSPANYA'NIN RAKİBİ FRANSA OLDU!

Çeyrek finalin bir diğer eşleşmesinde, son 16 turunda Slovenya'yı eleyen Portekiz ve Belçika'yı eleyen Fransa karşı karşıya geldi.

Almanya'nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda oynanan çeyrek final maçının ilk devresinde iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. İkinci devrede rakip kaleyi daha fazla düşünen takımlar, girdikleri net pozisyonlardan faydalanamadı.

Mücadelenin 90 dakikalık normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 sona erdi. Penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Fransa, adını yarı finale yazdırdı ve İspanya'nın rakibi oldu.

EURO 2024'te ilk yarı final eşleşmesi belli oldu! İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek - Resim : 1

İSPANYA-FRANSA MAÇI NE ZAMAN?

EURO 2024'te ilk yarı final maçında İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek. Kazanan takımın adını finale yazdıracağı müsabaka, 9 Temmuz Salı günü saat 22.00'de Almanya'nın Münih kentinde oynanacak.

İKİ TAKIM DA 6. KEZ YARI FİNALDE

İspanya, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez yarı finalist oldu. Tarihinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan İspanya, bir kez de ikinci oldu. İspanya, EURO 2020'nin ardından bu turnuvada da yarı finale çıktı.

Teknik direktörlüğünü Didier Deschamps'ın yaptığı Fransa da turnuva tarihinde 6. kez yarı final aşamasına yükseldi.

EURO 1984 ve 2000'de şampiyon olan Fransa, 2016'da final oynadı. Fransızlar, 1992 ve 2008'de grup aşamasında elendi, 2020'de son 16 turu, 2004 ve 2012'de çeyrek final, 1960 ve 1996'da ise yarı final gördü.

İSPANYA'DA 3 OYUNCU YARI FİNALDE CEZALI

İspanya, yarı final karşılaşmasında üç oyuncusundan yararlanamayacak.

Mücadelenin 29. dakikasında sarı kart gören Robin Le Normand, 120. dakikada yedek kulübesinde sarı kart gören Alvaro Morata ve 120+6. dakikada ikinci sarı karttan oyundan atılan Dani Carvajal cezalı duruma düştü.

Fransa'da ise yarı final maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

EURO 2024 İspanya fransa yarı final