Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı! Adını tarihe yazdırmayı başardı

Olimpiyat Oyunları’nda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, finalde Çinli rakibine mağlup oldu ve gümüş madalya elde etti. Kadın Boks Milli Takımı’nın başantrenörü Nazım Yiğit final maçını yöneten hakemlere sert tepki gösterdi. Çakıroğlu da mücadelenin ardından yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı! Adını tarihe yazdırmayı başardı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalya elde etti, adını tarihe yazdırdı.

Milli boksör, 50 kilo final mücadelesinde Çinli rakibi Yu Wu ile karşı karşıya geldi. Rakibine 4-1 yenilerek gümüş madalya kazandı. Buse Naz Çakıroğlu, iki olimpiyat madalyasına sahip tarihteki ilk boksörümüz oldu.

Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı! Adını tarihe yazdırmayı başardı - Resim : 1

Çakıroğlu, elde ettiği iki gümüş madalya ile tekvandocumuz Nur Tatar'ın ardından tarihte iki farklı olimpiyatta madalya kazanan ikinci kadın sporcu unvanını da aldı.

BAŞANTRENÖR NAZIM YİĞİT'TEN HAKEMLERE SERT TEPKİ

Kadın Boks Milli Takımı'nın başantrenörü Nazım Yiğit, final maçını yöneten hakemlere sert tepki gösterdi. Karşılaşma sonrası çok sinirli olduğu görülen ve ringe girmeye çalışan Yiğit’i, sporcusu Çakıroğlu sakinleştirmeye çalıştı.

Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı! Adını tarihe yazdırmayı başardı - Resim : 2

Nazım Yiğit daha sonra yaptığı açıklamada, "Bu, Türk düşmanlığı. Göz göre göre hakkımızı yediler. Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da aynısını yaptılar. Kazandığımız raundu rakibe verdiler. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyanın en kötü hakemlerini buraya göndermiş. Komiteyi kınıyorum, tanımıyorum." ifadelerini kullandı.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

Buse Naz Çakıroğlu da mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. "Finalde bizim boks anlayışımızla yanda oturan hakemlerin boks anlayışı bir değildi." diye konuştu. Çakıroğlu, "Olimpiyatta aldığımız her madalya çok değerli, çok kıymetli. Bugün bize burada 'dur' dediler, biz de duruyoruz. Benim ve Busenaz Sürmeneli'nin hedefi olimpiyat şampiyonu olmak, geri kalan 21 kişinin hedefi bizi yenmek. Olimpiyat altın madalyasından daha çok bizi yenmek istiyorlar. Maç içerisinde centilmence olmayan tüm hareketlerin nedeni buna dayanıyor." ifadelerini kullandı.

Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı! Adını tarihe yazdırmayı başardı - Resim : 3

Milli sporcu, olimpiyatlara gelmeden sonucu ne olursa olsun bir süre dinlenme kararı aldığını anlattı. Bir basın mensubunun, "Senden tamam mı devam mı kararı mı gelecek?" sorusuna "Olabilir, evet." yanıtını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya 2024 Paris Olimpiyatları