Beşiktaş'tan Maccabi Tel-Aviv'e: "Gelmek istemiyorsanız turnuvadan çekilin"

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakiplerinden olan İsrailli Maccabi Tel-Aviv, İstanbul'da oynanması planlanan maçın tarafsız bir sahada yapılması için lobi faaliyetlerine başladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Beşiktaş'tan Maccabi Tel-Aviv'e: "Gelmek istemiyorsanız turnuvadan çekilin"

 İsrailli ekip, Türkiye’ye gelmek istemediklerini belirterek, maçın tarafsız bir saha olarak belirlenen bir yerde oynanmasını talep ediyor. Beşiktaş ise İsrail temsilcisine sert bir yanıt vererek, "Eğer gelmek istemiyorsanız, turnuvadan çekilin" çağrısında bulundu.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İstanbul'da oynanması gereken maçın tarafsız bir sahada oynanacağı öne sürüldü. Bu haberlerde, Türk takımlarıyla İsrail takımlarının tarafsız sahalarda oynadıkları basketbol maçları örnek gösterildi. Özellikle Anadolu Efes ile İstanbul’da oynanması gereken maçların Litvanya ve Letonya'da yapıldığı hatırlatıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden ise İsrail'in bu iddialarına sert bir yanıt geldi. Tivibu Spor'a konuşan Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, “Eğer bu kadar çekiniyorlarsa, buraya gelmemek yerine turnuvadan çekilsinler” şeklinde tepki gösterdi.

Yücel, İsrail'in medya aracılığıyla lobi çalışmaları yaptığını belirterek, “Öyle pabucu bırakmayacağız. Onların basketbol maçlarındaki gibi tarafsız sahada oynama hayali gerçekleşmeyecek” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

beşiktaş maccabi tel aviv