Beşiktaş tur için sahaya çıkıyor! Siyah-beyazlılar Lugano'yu ağırlayacak

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 3-3 sona eren ilk maçın rövanşında bu akşam saat 21.00'de Lugano ile sahasında karşılaşacak. Beşiktaş rakibini elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına adını yazdıracak. Siyah-beyazlılar elenirse yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam edecek.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Beşiktaş tur için sahaya çıkıyor! Siyah-beyazlılar Lugano'yu ağırlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşaması öncesi play-off turunda rövanş maçlarının heyecanı yaşanıyor. Türkiye'yi turnuvada temsil eden Beşiktaş, play-off turu rövanş maçında bu akşam saat 21.00'de Tüpraş Stadı'nda İsviçre ekibi Lugano'yu ağırlayacak.

Kritik karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonundan Radu Petrescu yönetecek.

İsviçre'de oynanan ve 3-3 sona eren mücadelenin rövanşında rakibine üstünlük sağlayacak taraf UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına geçecek. Elenen takım ise Avrupa macerasını UEFA Konferans Ligi'nde sürdürecek.

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Lugano ile oynayacağı karşılaşma EXXEN ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Siyah-beyazlı ekip, her türlü galibiyette adını gruplara yazdıracak. Beraberlikte ise uzatma veya penaltı atışları galibi belirleyecek. Beşiktaş'ın olası mağlubiyetinde ise Lugano gruplara kalacak.

Beşiktaş tur için sahaya çıkıyor! Siyah-beyazlılar Lugano'yu ağırlayacak - Resim : 1

Deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada 3-1 öne geçen Beşiktaş rakibinin peş peşe bulduğu gollere engel olamadı ve mücadele 3-3 sona erdi. Bu karşılaşma aynı zamanda siyah-beyazlı ekibin bu sezon galibiyet alamadığı ilk resmi müsabaka oldu. Süper Kupa'da Galatasaray'ı yenen 5-0 siyah-beyazlı ekip ligde oynadığı maçlarda da Samsunspor (2-0) ve Antalyaspor'u (4-2) mağlup etmişti.

BEŞİKTAŞ, AVRUPA'DA 244. MAÇINA ÇIKACAK

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ikinci maçında bugün İsviçre temsilcisi Lugano'yu ağırlayacak Beşiktaş, Avrupa'da 244. kez sahne alacak.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa kupalarında çıktığı 243 müsabakada 91 galibiyet, 49 beraberlik, 103 yenilgi yaşadı.

Avrupa mücadelesinde 323 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 368 gol gördü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

beşiktaş lugano uefa avrupa ligi