Zonguldak Valisi'nin TTK açıklamasına tepki:''Taşkömür ülke ekonomisini ayakta tutar''

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu Türkiye’nin üzerinde yük olarak gören sözleri tepkilere yol açtı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun zarar ettiğini ileri sürdü.

Tutulmaz’ın “TTK şu anda masrafın dörtte birini karşılıyor. İşçi alındığında bu maliyet daha artacaksa o zaman daha da fazla milletin üzerine yük olarak gider” sözlerine Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan tepki geldi.

 ÜLKE EKONOMİSİNİ VE SANAYİSİNİ AYAKTA TUTUYORUZ

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, işçilerin de duruma tepkili olduğunu söyleyerek “biz devletimize ve milletimize hizmet etmek için bedeller ödüyoruz” dedi:

- TTK, 174 yıldır bu havzada taşkömürü üreten bir kuruluş. Kurtuluş Savaşından bu zamana kadar bedeller ödeyerek, ülke ekonomisini ve sanayisini ayakta tutmak ve devletimize milletimize hizmet etmek için bedeller ödeyerek biz madenciler olarak zor şartlarda üretim yapıyoruz. Biz yıllardır, yerli ve milli kaynaklarımızın değerlendirilmesini, bölge halkının istihdam edilmesini, bunların bu bölge insanıyla yapılması gerektiğini söylüyoruz.

Öte yandan Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Avukat Gökhan Yılmaz da Vali Tutulmaz’ın sözlerini eleştirdi. “Dünya taş kömür ocaklarını yeniden açarken hükümet TTB’nin norm kadrosunu düşürüyor” dedi.

Yılmaz, Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programının sorunları çözeceğini ve üretimi arttıracağını vurguladı.

zonguldak türkiye taşkömürü kurumu Genel Maden İşçileri Sendikası gökhan yılmaz üretim devrimi vatan partisi