Vatan Partisi'nin Üretim Devrimi Programı İktisat Forumu'nda anlatıldı: ''Bunun formülü de tasarruf, yatırım, istihdam ve üretimdir''

6 farklı siyasi partinin gençlik kolu temsilcileri 1'inci Ankara İktisat Forumu'nda buluştu. Ekonomi ve gençler üzerindeki etkilerin konuşulduğu forumda Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Ata Ogün Kaplan, partisinin Üretim Devrimi Programı'nı aktardı.

Hürşuur Hareketi, Ankara'da 1'inci İktisat Forumu düzenledi. Programa Vatan Partisi, CHP, İyi Parti, Liberal Parti, Bağımsız Türkiye Partisi ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri katıldı.

Etkinlikte ekonomi ve gençler üzerindeki etkileri konuşuldu. Vatan Partisi'ni Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Ata Ogün Kaplan temsil etti. Kaplan, Batıya dayalı sıcak para ekonomi sisteminin çöktüğünü vurguladı. Kaplan, çöken Atlantik sistemi dayatmalarına karşı karma ekonominin hayata geçirilmesinin ise Türkiye'nin önündeki görev olduğunun altını çizdi:

- Türkiye’nin üretimini kısıtladılar, kotalar getirdiler. Sistem iflas etti. Fabrikalar iflas ediyor. Dükkanlar kapanıyor. Tarlalar sürülemiyor. Traktörlere mazot koyulamıyor. İşsiz sayısı bir buçuk milyona yaklaştı. Ama karamsar değiliz. Tam bağımsız bir Türkiye kurmamız lazım. Atatürk’ün de programı doğrultusunda bu ekonomi bir karma ekonomi olmak zorunda. Bunun formülü de tasarruf, yatırım, istihdam ve üretimdir.

vatan partisi chp liberal parti Bağımsız Türkiye Partisi Yeniden Refah Partisi ekonomi öncü gençlik