Vatan Partisi nöbete başladı: Her Cumartesi AYM önünde olacak

Vatan Partisi, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatma davasında hâlâ karar veremeyen Anayasa Mahkemesi önünde nöbet eylemlerine başladı. Dövizlerle, pankartlarla AYM önüne gelen Vatan Partililer, HDP kapatılana kadar nöbete devam edeceklerini belirtti.

Vatan Partisi PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde nöbete başladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in tüm delilleri ortaya koyarak hazırladığı HDP kapatma iddianamesi 1 buçuk yıldır Anayasa Mahkemesi'nin önünde.

Sürüncemede bırakılan kapatma davasına karşı Vatan Partisi harekete geçti. Vatan Partisi Anayasa Mahkemesi önünde nöbet eylemlerine başladı.

Ellerinde PKK'nın terör eylemleriyle şehit ettiği kahramanların dövizleriyle AYM önüne gelen Vatan Partililer, kapatma davasının ivedikle bitirilmesini istedi.

Açıklamayı Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yaptı

Açıklamada HDP'nin kapatılmadığı her günün Mehmetçiğe kurşun olarak geri döndüğü belirtildi:

- Mehmetçik siperin en önünde savaşacak, Polisimiz bombaların üzerine koşacak, HDP’liler, şehirde PKK propagandasına devam edecek, Ankara’da kırmızı plakalı araçlarla gezecek, seçimlere katılacak, bölücülük yapacak, HDP-PKK Şehirlerimizde, İstiklal Caddesinde bombalar patlatacak, canlarımız, evlatlarımız şehit olacak, AYM de iş yükü bahanesiyle davayı uzatmaya devam edecek. TBMM’den HDP’li teröristleri toplamaya devam edeceğiz.

İş yükünün bahane edilmeyeceğini vurgulayan Bursalı, Hazine yardımlarının bir an evvel kesilmesini istedi:

- Devletin kasasından HDP PKK'ya 539,6 milyon lira yardım vermeye devam edilecek. Bunu kabul etmiyoruz.Devletin PKK'ya verecek bir tek kuruşu bile yok.

Ankara, Şam ve Moskova iş birliği ile Suriye'de PKK'nın kökünün kazınacağını bildiren Bursalı, bu süreçte AYM'nin kapatma davasını ertelemesinin mümkün olmadığını ifade etti:

- Üç ülkenin ortak iradesi ve eylemiyle PKK’nın işi silahla bitirilecektir ve artık ABD’ye yol görünmüştür. Elbette ABD bu gelişmeyi izlemeyecek ve yanıt vermek isteyecektir. Bu koşullarda, iç cepheyi sağlam tutmak, hayati önemdedir. ABD’nin Ege’de, Doğu Akdeniz’de silahlarıyla, tanklarıyla, toplarıyla ve içerdeki tayfasıyla tehditleri arttıracağı koşullarda, Anayasa Mahkemesi’nin önündeki HDP’yi kapatma görevi, artık daha yakıcı ve ertelenemez hale gelmiştir. Bu saatten sonra, iç cephede bir kanser hücresine, Türkiye’yi karıştırmak ve terör yaratmak için en kullanışlı aleti olan HDP’ye daha fazla özgürlük tanıyamazsınız.

Bursalı, ABD'nin kaos planlarına karşı iç cephede izlenmesi gereken politikaya da dikkat çekti. HDP'ye kol kanat geren Millet İttifakı ve Anayasa görüşmeleri yapan Ak Parti hükümetini eleştirdi:

- Bir yandan Biden tayfası, CHP-İYİP başta olmak üzere Altılı Masa, kaderini HDP’ye bağlamış ve PKK ile kol kola girmişken, diğer yanda AK Parti, TBMM’de bu terör partisini ziyaret ederek anayasa yapma uğraşı içine girmektedir. HDP ile varılacak yolun sonu ancak uçurumdur. Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla, bebek katilleriyle Anayasa yapılmaz, Anayasa yıkılır! HDP ve PKK ile mücadelede sarsılmayan yalpalamayan kararlı ve tutarlı tek partiyiz.

Bursalı'nın bir kritik çağrısı da HDP'ye oy vermiş yurttaşlara oldu:

- Açılım sürecine geri dönüş yoktur! HDP’ye yaşam hakkının tanınamayacağını göstermemiz lazım. HDP’ye üye olmuş, oy vermiş, yöneticilik yapmış, bütün kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı da Türkiye’nin birlikte ve beraberlik sürecine böyle kazanacağız.

Vatan Partisi bundan sonra her hafta Cumartesi toplumun tüm kesimleriyle Anayasa Mahkemesi önünde HDP Kapatılsın nöbetini tutacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

vatan partisi hdp