Vatan Partisi Tahtakale esnafının yanında: ''Hükümet esnafa zam bindirdi''

Tahtakale Vakıf İş Hanı'nda yer alan küçük esnafın dükkanına fahiş kira zammı yapıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü hükümetin koyduğu yüzde 25 artış sınırına uymadı. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı Tahtakale esnafının yanında yer aldı ve birlikte hükümete "kira zamlarını indirin" çağrısı yaptı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Tahtakale’de bulunan Vakıf Han’daki dükkân kiralarına yüzde 400 yapılan dükkan kira zammı esnafı isyan ettirdi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı fahiş kira zamlarına karşı tarihi ‘Tahtakale Vakıf Han’da esnafla bir araya geldi.

Tahtakale esnafı zorda. Konutta getirilen yüzde 25'lik kira artışı sınırı küçük esnafın dükkanı için uygulanmayınca Vakıflar Genel Müdürlüğü kendi bünyesindeki kiralık mülklere fahiş kira zamları yaptı.

Olaya ilişkin basın açıklaması yapan Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Vekili Okan Özkan, “Hükümet bir yanda ev sahiplerine %25’ten fazla kiracına zam yapamazsın diyor, bir yandan da kendi kiracılarına 3 kat 4 kat kira bindiriyor” dedi

Güvenlik, elektrik, su, ısınma, temizlik, asansör tamir bakım onarım gibi işletme masraflarını kendi cebinden ödeyen esnaf, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün her ay sadece kira bedelini alıp ve gerisine karışmamasından şikayetçi.

Vatan Partisi Esnaf ve Sanatkârlar Bürosu Başkanı Selçuk Selvi de kamuya ait bir vakıfta bu kararının alınması özel hanları ve dükkanlar için emsal teşkil edeceğini belirtti. Selvi esnafın yanında ve dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Esnaf kira zammı için yüzde 30'luk oranın makul olduğunu belirtiyor. Öte yandan çevrede bulunan diğer özel hanlar bile kiralara yüzde 100 civarında zam yapmış. Han esnafı yaklaşık 3 ay önce yapılmaya başlayan zamlarla ilgili İstanbul Ticaret Odası'na da dilekçe ile başvurdu ancak dönüş alamadı.

vatan partisi Vakıflar genel müdürlüğü