Özgür Bursalı'dan ODTÜ açıklaması: "Vatansız rektörlüklere son vereceğiz"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, ODTÜ'de rektörlüğün vatansever öğrencileri okula almaması ve PKK'yı koruması üzerine bir açıklama yaptı. Bursalı açıklamasında, "Vatansız rektörlüklere son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ODTÜ Savunma Sanayi Topluluğunun, ikincisini düzenleyeceği Savunma Sanayii Zirvesi, ODTÜ yönetimini ve PKK yandaşı grupları rahatsız etti. PKK yandaşı gruplar, zirve için ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde masa açan firmaların masalarına saldırdı.

Zirvenin yapılacağı salona gitmek isteyen öğrencilerin kampüs içine girişi ODTÜ yönetiminin kararıyla engellenmeye çalışıldı.

Okul önünde biriken öğrenciler, kendilerini engelleyen barikatı yıkarak ODTÜ Rektörlüğü önüne yürüdü.

Sloganlar atan öğrenciler, rektörlük önünde açıklama yaptı. ODTÜ öğrencisi ve TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, açıklamasında ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök’ü istifaya davet etti:

- PKK'ya boyun eğip bize barikat kuranların barikatlarını yıktık. Şimdi bize hesap verecekler. PKK karşısında nasıl boyun eğdiklerinin hesabını verecekler. ODTÜ'yü bir avuç PKK’lı çapulcuya bırakmayacağız.

ODTÜ Rektörlüğü önünde bir süre bekleyen öğrenciler ODTÜ Genel Sekreteri ile görüştü:

- PKK’ya nasıl boyun eğdiklerini anlattık. Bu ihanetlerinin hesabını soracağız. Bu tavırlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Fethi Sekinler yaşıyor, Mustafa Kemaller yaşıyor

”VATANSIZ REKTÖRLÜKLERE SON VERECEĞİZ”

Öğrencileri ziyaret eden Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bursalı, vatansız rektörlüklere son vereceklerini vurguladı:

 

ODTÜ Rektörlüğü, Savunma Sanayi Topluluğu’nun hazırladığı, Türkiye’nin en önemli kurumlarının katılacağı “2. Savunma Sanayi Zirvesi” etkinliğini PKK ve kuyruğundaki Türkiye İşçi Partisi gibi sahte solcu bir grubun salon önünde toplanması üzerine ertelediğini duyurmuştur. PKK’lı grup, etkinliğin yapılacağı salonun önüne barikat kurarak, öğrencilerin girişini engellemiş, katılımcı kurumların malzemelerini ve okul gereçlerini yakıp yıkarak zarar vermiştir.
ODTÜ Rektörlüğü, Emniyet güçlerinin PKK grubuna müdahale etmesine izin vermemiştir. Etkinliğin düzenleyicisi ODTÜ öğrencilerini ve TGB yöneticilerinin üniversiteye girişleri engellenmiştir.
ODTÜ Rektörlüğü, bu tavrıyla açıkça PKK’yı korumaktadır. Üniversitelerde, ezilen, tükenen PKK ve kuyruğundaki bir avuç sahte solcu gruba kol kanat germektedir.
Mehmetçiğin, Polisimizin şehirlerimizde ve sınır ötesinde ezdiği PKK, ODTÜ’de Rektörlüğü arkasına alarak, vatansever öğrencilerin karşısına çıkmaktadır.
Bu eşkıyalığa izin vermeyeceğiz.
ODTÜ Rektörlüğü başta olmak üzere, üniversitelerde PKK’ya, bölücülüğe kol kanat geren vatansız rektörlüklere son vereceğiz.
Bu vatansız rektörlükleri yıkacağız. O koltuklarda oturamazsınız! ODTÜ Rektörlüğü bunun hesabını veremez. Derhal istifa etmelidir.
Devletin bütün yetkili kurumları ve YÖK de bu manzara karşısında izleyici olmamalı, üzerine düşen sorumlulukları derhal yerine getirmelidir.
Üniversiteler vatanseverliğin ve bilimin kalesidir. PKK’yla birlikte bölücülüğün bütün merkezleri ve destekçileri üniversitelerden temizlenecektir.

        

Ortadoğu Teknik Üniversitesi türkiye gençlik birliği vatan partisi Özgür Bursalı