Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Türkiye'den kaçırılan paraları geri getireceğim"

Namık Kemalin ruhuyla selamladı, Türkiye’nin çıkış yolunu aktardı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2008 yılında Tekirdağ’da hapis yattığı dönemde başgardiyan olan Nesip Aykın’la buluştu. Buluşmada imamlar, üreticiler, gençler ve kadınlarda vardı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tekirdağ Cezaevinde kaldığı dönemde Başgardiyan olan ve emekli olunca Vatan Partisine üye olan Nesip Aykın’la buluştu.

Türkiye’nin içine girdiği süreç yeniden Namık Kemallerin sürecini getiriyor. Ve öyle bir zaman ki değerli arkadaşlar. Tekirdağ F tibi başgardiyanı Necip Aykın’la Doğu Perinçek aynı davada buluştular. 

Perinçek, Vatan Partisine üye olan Nesip Aykın’la aynı davada olduğundan dolayı mutluluğunu belirtti.

- Bizim Tekirdağ Cezaevinden unutamadığımız, insan. Türkiye’nin geleceğine kendini adamış, vicdanı olan, hürriyet gibi vatan gibi millet gibi kavramları olan bir arkadaşımız. Onunla buluşmak aynı partide olmak bana da ayrı bir heyecan veriyor. 

 Nesip Aykın’ın yeni açtığı çay bahçesinde konuşan Perinçek, dinleyenlere hitap etti. Türkiye’nin köklü bir karara gittiğini, Turgut Özal’la kurulan sistemin de iflas ettiğini söyledi.

- Türkiye köklü bir karara gidiyor. Halkın taleplerini hepimiz biliyoruz. İşten atılan işçiler beni geri işe alın diyor. Emeklilerimiz bu emeklilik maaşlarıyla yaşanmaz diyor. Asgari ücretliler yükseltin ücretleri diyor. Herkes sistemden memnun değil. Ve bu sistemin sonu geldi. Hangi sistem? 1980’lerde Turgut Özal’la kurulan sistem iflas etti. 

Türkiye’de kazanılan paraların yurtdışda olduğunu söyleyen Perinçek, Vatan Partisi iktidarında yabancı bankalarda bulunan o paralarla yatırım yapılacağını aktardı.

- Devletin saptamasına göre 500 milyar dolar yabancı bankalarda yatırılmış olan sizin alınteriniz var. Aslında bu para türkiyeye yatırım yapılmış olsa türkiye uçar gider. Birincisi bu. Bu rakamı unutmayın. İkincisi birkaç ay evvel sayın cumhurbaşkanı yardımcımız açıkladı. Bankalarda 300 milyar dolar değerinde saklanmış kilitlenmiş altın var. Bu da sizin alınteriniz. 

Vatan Partisi Lideri, Türkiye’nin çıkış yolunun üretim devriminden geçtiğini vurguladı.

- Çok basit buradan çıkış. Buradan çıkış bir kere neyle olur? Türkiye’nin gelirini arttırmakla. Gelir ne demek? Üretimi arttırmak. Hangi üretimi? Maden üretimini, tarım üretimini, makina üretimini her türlü türkiyede emekle konan değerleri büyütmek ve arttırmak. Başka bir çıkış yok.
vatan partisi