Tüm belgelere rağmen AYM karar veremedi: İşte HDP-PKK ilişkisi

Amerikancı muhalefet gizlemeye çalışsa da HDP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğunu bilmeyen kalmadı. 6-8 Ekim terör davasının iddianamesinde bu ortaklık tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi. HDP milletvekillerini dağ kadrosunun belirlediği tespit edildi. Suçlar sadece bununla da sınırlı değil.

Mehmetçik, polisimiz köy korucumuz sahada terör örgütüne darbe indirdi, dağ kadrosunu çökertti.

Kimi zaman bağlarını inkar ettiler, kimi zaman açık açık Mehmetçiğe kurşun sıkan terörist cenazelerinde boy gösterdiler. HDP'nin PKK ile ilişkisini ortaya koyan binlerce belge bulunuyor.

Bunlardan en önemlisi 6-8 Ekim terör olaylarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame. Başsavcılık, HDP ve Kandil'in doğrudan ilişkisini iddianamede gözler önüne serdi.

İddianamede, HDP milletvekillerinin Kandil tarafından belirlendiği, bu kişilerin dağ kadrosundan eğitim aldığı tespit edilmişti.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin 6-8 Ekim olaylarında doğrudan HDP yöneticilerine verdiği talimatlar bir bir ortaya çıktı.

Suçlar sadece bununla da sınırlı değil, Eş Genel Başkanlarının biri terör örgütü elebaşının heykelini dikeceğini, diğeri ise "Sırtını YPG-YPJ'ye yasladıklarını" itiraf etti.

HDP milletvekilleri ve danışmanları PKK'ya olan desteklerini Meclis'e de taşıdı. HDP'liler Meclis koridorlarında PKK marşları söyledi.

Meclis'e taşınan terör bağında en net örnek HDP'li Semra Güzel oldu. Güzel'in PKK'lı nişanlısı ile terör kamplarındaki fotoğrafları ortaya çıktı. Hakkında hazırlanan fezleke sonrası dokunulmazlığı kaldırıldı.

Bu sırada HDP'ye en büyük destek elbette ABD'den geldi. PKK'ya TIR'larla silah gönderen ABD ziyaretlerini de kesmedi. Terör örgütü mensuplarına ABD'li generaller görüşürken, Beyaz Saray'ın Ankara Büyükelçiliği’nden bir heyette Ekim ayında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

HDP-PKK bağı bu kadar göz önünde iken, Diyarbakır'da analar Evlat Nöbeti'nde iken beklenen adım Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'den geldi.

Tarihler 17 Mart 2021'i gösterdiğinde Şahin, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve ortadan kaldırmayı amaçladığı" gerekçesiyle HDP'nin kapatılması için dava açtı.

HDP-PKK ilişkisi ortaya koyan tüm bu deliller, belgeler masada dururken Anayasa Mahkemesi'nde 1 buçuk yılı aşkın süredir devam eden kapatma davasında hâlâ karar verilemedi.

Toplumun her kesiminden insanların HDP'nin kapatılması yönündeki çağrılarına kulak tıkayan Anayasa Mahkemesi'nden karar bekleniyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

hdp pkk YPG