TGB'den CGTN Televizyonu'nda Doğu Akdeniz vurgusu

Çin Halk Cumhuriyeti devlet televizyonu CGTN Küresel Gençlik Söyleşisi düzenledi. Videokonferans yöntemiyle yapılan “Çin’le Birlikte Büyüme ve Gençlik için Fırsatlar” adlı söyleşide 22 farklı ülkeden 22 genç kurum temsilcisi bir araya geldi.

Çin Halk Cumhuriyeti devlet televizyonu CGTN, dünyanın dört bir yanındaki gençleri bir araya getirdi.

CGTN televizyonu Çin Komünist Partisi 20. Genel Kurultayı’nın ardından Küresel Gençlik Söyleşisi düzenledi. Videokonferans yöntemiyle yapılan “Çin’le Birlikte Büyüme ve Gençlik için Fırsatlar” adlı söyleşiye 22 farklı ülkeden 22 genç kurum temsilcisi katıldı.

Çin'in son 10 yıldaki başarılarından bahseden genç liderler, Çin’in ekonomik, toplumsal ve kültürel olarak ulusal çapta yarattığı canlılığın etkileyici olduğunu ve Çin’in küresel yönetişime önemli katkılar yaptığını belirtti. Programa Türkiye’yi temsilen Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin davet edildi.

Türkiye ve Çin'in Doğu Akdeniz’de aynı cephede olduğunu vurgulayan Çetin'in konuşması CGTN televizyonunda da yayınlandı.

Türkiye’nin, “Asya’nın en Batı’daki kalesi” olduğunu ifade eden TGB Genel Başkanı Çetin, Türkiye’ye yönelen emperyalist tehdidin, iki ülkeyi de hedef aldığına dikkat çekti. "ABD’nin Batı Asya’daki Kürdistan planlarına ve Doğu Akdeniz’deki silahlı kuşatmasına karşı ön mevzilerde mücadele eden Türk gençliğinin öncüsü Türkiye Gençlik Birliği olarak, ÇKP’li dostlarımıza yeni dönemde yeni hedeflerinde başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk gençliğinin Çin ve diğer Asya milletlerinin gençliğiyle iş birliğini ilerleteceğini vurgulayan TGB Genel Başkanı Çetin, Asya gençliğinin ortak çabayla Asya uygarlığını yükselteceğini belirtti.

türkiye gençlik birliği CGTN