Soylu'dan İmamoğlu'na: "Devletin almadığı adamı sen almışsın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB Raporu'nun savcılığa verilmesi sonrası basına konuştu. Bakan Soylu, "(İmamoğlu) Yaptığı açıklamalarının hiçbirinde 'ben bu terör iltisaklıları işe almadım' diyemiyor" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan İmamoğlu'na: "Devletin almadığı adamı sen almışsın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmesine ilişkin, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 29 keresini karşı taraf aradı, 11’ine ben geri döndüm. 20’sinde görüşüldü. 3 tanesi de insani taziye telefonu. İki kere de karşılıklı görüşüldü" dedi.

Bakan Soylu, terörle iltisaklı belediyelere kayyum atandığını hatırlatarak, "Türkiye özellikle 15 Temmuz 2016'dan sonra çıkarılan KHK ile bir temizlik yaptı. Ama bunu bir kurala bağladı. Komisyonlar oluştu." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Yavuz hırsızı gibi bastırır. Basın toplantısında bugün biz iflası görüyoruz. Şunu söylemek gerekir. 1 bu adamları yoldan geçerken mi aldın? Şunu beklerdim iftira attınız bu bahssettiniz kişileri belediyeye almadım demek lazımdı. Ama kıvırmak doğru değil" dedi.

Bakan Soylu, "Devletin nasıl bir anlayış içinde olduğunu bilmezler. Sonra da mendille yüzlerini silerler. Devlet terletir" dedi. Bakan Soylu, Özgür Özel'in sorduğu soru üzerine açıklama yaptıklarını belirterek, "Bize gelen istihbarat raporunu müfettişe yönlendirdik. Müfettiş on bir ayda tamamladı. Sonra da dosyayı yargıya gönderdiler" dedi. Bazı CHP'li belediyelerin kendilerinden önceki dönem için araştırma talep ettiklerini belirten Bakan Soylu İmamoğlu'na, "Sen niye böyle bir talepte bulunmadın?" dedi. İmamoğlu'nun terörle iltisaklı kişileri işe aldığını reddetmediğini vurgulayan Bakan Soylu, "Yaptığı açıklamalarının hiçbirinde 'ben bu terör iltisaklıları işe almadım' diyemiyor" ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu İmamoğlu'na, "Yargı kararıyla devletin kamuya giremez dediği adamı sen belediyeye almışsın" ifadelerini kullandı.

istanbul büyükşehir belediyesi içişleri bakanlığı süleyman soylu ekrem imamoğlu